Himahella

Himahella elokuvissa: Chef - Katuruokaa ja tweettausta

Elokuvateattereihin tulee jälleen ruoka-aiheinen leffa, joka pyörii ravintolaelämän, katuruoan ja Twitterin ympärillä.

himahella chef elokuva

Tämä syksy on ollut herkullinen ruokaelokuvien suhteen. Lokakuussa veden kielelle nostatti Lasse Hallströmin ohjaama Herkullinen elämä ja tulevina joulunpyhinä on mahdollista piipahtaa leffateatteatteriin nauttimaan katukeittiön herkkuja ja kuubalaista tunnelmaa Chefin seurassa.

Sosiaalinen media muuttaa elämän

Tarina on hyvin ajankohtainen. Siinä huippukokki Carl Casper (Jon Favreau) vääntää kättä ravintolan ruokalinjasta sen omistaja Rivan (Dustin Hoffman) kanssa ja joutuu alistumaan hänen tahtoonsa. Kun pomottelusta johtuen arvostettu ruokabloggari antaa kirpeää palautetta ruokakokemuksestaan, keittiömestari tekee pahimmanlaatuisia somemokia. Hän tweettailee mielipiteensä ruokakriitikosta bittiavaruuteen ennenkuin ehtii ajatella asioita ihan loppuun asti. Hieman hymyilytti. Ravintoloitsija -keittiömestari Tomi Björckin tannoinen hermostuminen ruokakriitikko Anna Paljakalle muistui elokuvassa elävästi mieleen. Lööpit kirkuivat täälläkin some-lipsahduksen vuoksi.

himahella chef elokuva

Elokuvissa mopo lähtee ns. kunnolla keulimaan ja Casper huomaa olevansa yhtäkkiä tyhjän päällä, työtarjoukset loppuvat kuin seinään. Mies päätyy Miamiin, missä hän yhdistää voimansa ex-vaimonsa (Vaimoa esittää Modernista perheestä tutuksi tullut Sofia Vergara) ystävänsä (John Leguizamo) ja 10-vuotiaan poikansa (Emjay Anthony) kanssa. He ryhtyvät myymään kuubalaisia katuruokia parhaat päivänsä nähneestä kioskiautosta. Mutta kipinä ruoanvalmistukseen iskee jälleen tulta ja mies on liekeissä. Sosiaalinen media näyttää jälleen mahtinsa ja elokuvan kliimaksia ei ehkä ihan etukäteen osaisi arvata. Propsit siitä. Katso suomenkielisellä tekstityksellä varustetut maistiaiset elokuvasta.

himahella chef elokuva

Vaikka suosittelenkin lämpimästi leffan katsomista, parituntisen elokuvan olisi hyvin voinut tiivistää puolitoistatuntiseksi. Alun keittiöangstit tuntuivat jo moneen kertaan nähdyiltä. Mutta kun juonen kuljetuksessa päästiin Miamiin, leffa otti ilmaa siipiensä alle ja lähti lentoon.

Katsojan syljeneritys kiihtyy kunnolla street food -osuudessa. Nälkähän sitä katsellessa tuli. Leffan jälkeen meninkin suorinta tietä Seitaburgerille B-Smokeryyn Teurastamolle. Katuruokaa oli pakko saada ja kohdalle osuikin yksi parhaista syömistäni vegeburgerista.

Herkullisia leffahetkiä pitkinä joulunpyhinä toivottaa,
Himahellan Tiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Himahella elokuvissa: Chef - Katuruokaa ja tweettausta

Anne opetteleva

Lähden katsomaan elokuvan ja kerron sitten kommentit. Mikä olisi espoolaiselle hyvä streetfood aloittaa. En usko että täältä sellaista löytyy, jos löytyy. Kertokaa hyvät ihmiset. Myös espoolaiset aikuiset poikani ovat erittäin kiinnostuneita. pizza ja kebab kun kylllästyttää ja kiva saada ”äh niin kiinnostavaan kotiruokaan joskus vaihtelua”

Himahellan Tiina

Valitettavasti en tunne Espoon tarjontaa, mutta naapurikaupungissa Helsingissä tarjontaa kannattaa käydä katsastamassa Hodari&Hummerissa, jossa on gourmetkaturuokaa sekä postauksessa mainitussa B-Smokeryssa, joka sijaitsee Teurastamolla . Myös Roslundin burgerit (Hietalahden halli ja Teurastamo) ovat saaneet omat faninsa. Samoin Döner Harju Fleminginkadulla on saanut paljon kehuja.

Himahellan Tiina

Tekstissä on yhden kirjaimen painovirhe. Söin B-Smokeryssä SEITAN burgerin. Seitan on vehnägluteenista valmistettu lihaa muistuttava elintarvike, jota etenkin kasvissyöjät käyttävät usein lihan tapaan ruoassa. Maistoin itsekin seitania ensimmäisen kerttan ja tykästyin kovin. Ja leffa on siis ensi-illassa 19.12 2014.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *