Elokuvateattereihin tulee jälleen ruoka-aiheinen leffa, joka pyörii ravintolaelämän, katuruoan ja Twitterin ympärillä.

himahella chef elokuva

Tämä syksy on ollut herkullinen ruokaelokuvien suhteen. Lokakuussa veden kielelle nostatti Lasse Hallströmin ohjaama Herkullinen elämä ja tulevina joulunpyhinä on mahdollista piipahtaa leffateatteatteriin nauttimaan katukeittiön herkkuja ja kuubalaista tunnelmaa Chefin seurassa.

Sosiaalinen media muuttaa elämän

Tarina on hyvin ajankohtainen. Siinä huippukokki Carl Casper (Jon Favreau) vääntää kättä ravintolan ruokalinjasta sen omistaja Rivan (Dustin Hoffman) kanssa ja joutuu alistumaan hänen tahtoonsa. Kun pomottelusta johtuen arvostettu ruokabloggari antaa kirpeää palautetta ruokakokemuksestaan, keittiömestari tekee pahimmanlaatuisia somemokia. Hän tweettailee mielipiteensä ruokakriitikosta bittiavaruuteen ennenkuin ehtii ajatella asioita ihan loppuun asti. Hieman hymyilytti. Ravintoloitsija -keittiömestari Tomi Björckin tannoinen hermostuminen ruokakriitikko Anna Paljakalle muistui elokuvassa elävästi mieleen. Lööpit kirkuivat täälläkin some-lipsahduksen vuoksi.

himahella chef elokuva

Elokuvissa mopo lähtee ns. kunnolla keulimaan ja Casper huomaa olevansa yhtäkkiä tyhjän päällä, työtarjoukset loppuvat kuin seinään. Mies päätyy Miamiin, missä hän yhdistää voimansa ex-vaimonsa (Vaimoa esittää Modernista perheestä tutuksi tullut Sofia Vergara) ystävänsä (John Leguizamo) ja 10-vuotiaan poikansa (Emjay Anthony) kanssa. He ryhtyvät myymään kuubalaisia katuruokia parhaat päivänsä nähneestä kioskiautosta. Mutta kipinä ruoanvalmistukseen iskee jälleen tulta ja mies on liekeissä. Sosiaalinen media näyttää jälleen mahtinsa ja elokuvan kliimaksia ei ehkä ihan etukäteen osaisi arvata. Propsit siitä.
Katso suomenkielisellä tekstityksellä varustetut maistiaiset elokuvasta.

himahella chef elokuva

Vaikka suosittelenkin lämpimästi leffan katsomista, parituntisen elokuvan olisi hyvin voinut tiivistää puolitoistatuntiseksi. Alun keittiöangstit tuntuivat jo moneen kertaan nähdyiltä. Mutta kun juonen kuljetuksessa päästiin Miamiin, leffa otti ilmaa siipiensä alle ja lähti lentoon.

Katsojan syljeneritys kiihtyy kunnolla street food -osuudessa. Nälkähän sitä katsellessa tuli. Leffan jälkeen meninkin suorinta tietä Seitaburgerille B-Smokeryyn Teurastamolle. Katuruokaa oli pakko saada ja kohdalle osuikin yksi parhaista syömistäni vegeburgerista.

Herkullisia leffahetkiä pitkinä joulunpyhinä
toivottaa,
Himahellan Tiina