Joululaatikkorieskat

Joululaatikoiden jämistä leivotut rieskat tulivat jouluna 2015 ja 2016 eteeni useammasta tuutista ja postauksesta.  Koko Suomi leipoi silloin joululaatikkorieskoja!  Koska kyseessä on mitä mainioin hävikintorjuntaruoka, nostetaan ohje uudestaan esiin! Eli ei pistetä tänäkään jouluna mitään ruokaa biojätteeseen, vaan annetaan tähteille uusi elämä! Maistuu mainiolta vaikka sen keventävän keiton kaverina.

Joululaatikkorieskat

6-8 kappaletta

yht. 5 dl joululaatikoita (peruna, lanttu, porkkana)

3/4 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia

1/2 tl suolaa

4 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja

  1. Sekoita kylmien joulaatikoiden sekaan suola, voisula ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Jauhojen määrä riippuu laatikoiden koostumuksesta. Samoin suolan määrä.
  2. Leivo  taikinasta jauhotetulla alustalla tanko ja jaa se 6-8 osaan. Taputtele palat leivinpaperin päälle rieskoiksi ja pistele ne haarukalla.
  3. Paista 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet väriä.
  4. Nauti tuoreina.

Joululaatikkorieskat

Leivontaterveisin

Blonditiina