Himahella

Joululaatikkorieskat ovat täällä taas!

 

Joululaatikkorieskat ovat herkullinen tapa torjua hävikkiä. © Tiina Rantanen

Joululaatikoiden jämistä leivotut rieskat ovat olleet joulunjälkeinen hitti jo monta vuotta.  Koko Suomi tuntuu leipovan  joululaatikkorieskoja!  Koska kyseessä on mitä mainioin hävikintorjuntaruoka, nostetaan ohje jälleen esille! Eli ei pistetä tänäkään jouluna mitään ruokaa biojätteeseen, vaan annetaan tähteille uusi elämä! Rieskat maistuvat mainiolta vaikka sen keventävän keiton kaverina.

Joululaatikkorieskat

6-8 kappaletta

yht. 5 dl joululaatikoita (peruna, lanttu, porkkana)

3/4 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia

1/2 tl suolaa

4 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja

  1. Sekoita kylmien joulaatikoiden sekaan suola, voisula ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Jauhojen määrä riippuu laatikoiden koostumuksesta. Samoin suolan määrä.
  2. Leivo  taikinasta jauhotetulla alustalla tanko ja jaa se 6-8 osaan. Taputtele palat leivinpaperin päälle rieskoiksi ja pistele ne haarukalla.
  3. Paista 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet väriä.
  4. Nauti tuoreina.
Joululaatikkorieskat
© Tiina Rantanen

Leivontaterveisin

Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joululaatikkorieskat ovat täällä taas!

Tuula49

Mukava ohje laatikoille!
t. Tuula

Sinun täytyy kommentoidaksesi.