MAINOS |
MAINOS |  Himahella

Juusto-perunapannari on helppo herkku

Kaupallinen yhteistyö Le Gruyère AOP

Juusto-perunapannari on helppo iltapala tai brunssiruoka. © Tiina Rantanen

Juusto-perunapannari syntyi kun Himahellan keittiössä yhdistettiin pannari,  sveitsiläinen rösti ja Le Gruyère AOP -juusto. Lopputuloksena lautasella oli hybridiherkku, joka maistuu niin iltapalana, brunssiruokana kuin vaikkapa eväänä tai talkootarjottavana, sillä pannari on herkkua sellaisenaankin ihan huoneenlämpöisenä. 

Pannarista pitävät kaikki, mutta mieleni alkoi tehdä suolaista pannaria makean asemesta. Postauksen innoittajanahan on sveitsiläien herkkujuusto, Le Gruyére AOP. Niinpä Sveitsi-yhteys sai minut muistamaan toisen herkkuni eli perunasta valmistetun röstin, jota pidetään jopa Sveitsin kansallisruokana.  Se oli alun perinen suosittu aamupalaruoka paikallisten maanviljelijöiden keskuudessa. Näistä lähtökohdista  rikastin pannaritaikinaa paistetulla perunasipulisekoituksella, juustoraasteella sekä tuoreella rosmariinilla.

Juusto-perunapannari syntyy vain muutamasta aineksesta. © Tiina Rantanen

Juusto-perunapannari

uunipannullinen/ 12-16 palaa

500 g peruna-sipulisekoite-pakastetta

2-3 valkosipulinkynttä

ripaus mustapippurirouhetta

2 rkl voita tai juoksevaa margariinia

Pannukakku

3 isoa kananmunaa

5 dl maitoa

1/2 dl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia

3 dl vehnäjauhoja

ripaus sokeria

1 oksa tuoretta rosmariinia silputtua

½ tl suolaa

200 g raastettua Le Gruyére AOP -juustoa (Classic tai Resérve)

Tarjoiluun

1 pkt amerikanpekonia

suolakurkkuja

 puolukkahilloa tai -survosta

  1. Sulata voi pannulla ja lisää siihen hienonnetut valkosipulinkynnet ja perunasipulisekoitus. Kypsennä, kunnes perunat saavat hieman väriä. Rouhaise mausteeksi hieman mustapippuria ja lisää ripaus suolaa.
  2. Vatkaa munat maitoon. Sekoita jauhoihin suola ja sokeri, lisää seos vatkaten munamaitoon. Sekoita joukkoon myös juokseva rasva.
  3. Lisää taikinan joukkoon perunasipulisekoitus, juustoraaste ja rosmariini.
  4. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele se kevyesti. Kaada pannariseos pannuun.
  5. Kypsennä 200 -asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  6. Paista pekoni pannulla rapeaksi ja tarjoa pannukakun kanssa. Lisäkkeenä maistuu suolakurkun lisäksi myös puolukkahillo!
Pannari maistuu lihattomalle sellaisenaankin, mutta ruoan kaverina voi tarjota paistettua pekonia tai makkaraa. © Tiina Rantanen

Juomavinkki

Juustoinen pannari maistuu niin haudutetun teen, oluen kuin notkean punaviinin kanssa.

 

Pannariterveisin

Blonditiina

 

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juusto-perunapannari on helppo herkku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *