Himahella

Karitsanpaisti stifadon tapaan

Tämä helppo ja maukas lammaspaisti on saanut ideansa kreikkalaisesta stifadosta. Lihan voi leikata viipaleina tarjolle, jolloin ruoka on näyttävämpi kuin kuutioina kypsennetty lihastifado. Mitä mainioin talvipata ja vierastarjottava.

Karitsanpaisti stifadon tapaan
noin kilon verkkoon sidottu karitsanpaisti provenceale ( Deluxe)
4-6  (500 g) sipulia
4-6 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 rasia  (150 g) kirsikkatomaatteja
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 dl balsamicoa
1-2 kanelitankoa
1 oksa rosmariinia
Kuori ja lohko sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota siinä sipulilohkoja ja valkosipulisilppua 10-15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa kirsikkatomaatit ja balsamiviinietikka pannulle. Anna kiehahtaa.  Mausta seos suolalla, hunajalla ja pippurilla.
Pane karitsanpaisti pataan ja pistä siihen lihalämpömittari.  Nostele sipulitomaattiseos pataan ja sujauta joukkoon kanelitanko ja rosmariininoksa.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 68-70 astetta.
Nosta paisti padasta, kääri folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa paisti viipaleiksi.
Tarjoa sipuli-tomaattiseoksen, lohkoperunoiden tai keitetyn riisin kanssa.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karitsanpaisti stifadon tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *