Himahella

Karjalanpiirakka postimerkkiin

Kenellepä suomalaiselle karjalanpiirakka ei olisi Suomi-ruoan ikoni. Nyt tuo kansallisherkku saa oman, Kalus Welpin suunnitteleman postimerkin 22. tammikuuta 2016.  Jatkossa kotimaisen ruoan ystävät voivat lähetellä toislleen ruokaohjeita retrosti eli kirjeitse. 

Karjalanpiirakkamerkit tulevat myyntiin perjantaina 22.tammikuuta 2016.

Karjalanpiirakat juuret ulottuvat pohjoiseen ja itäiseenKarjalaan, josta piirakkaperinne levisi sotien jälkeen kaikkialle Suomeen. Karjalanpiirakat ovat suosittuja kaupasta ostettavia välipaloja, pakasteesta paistettavia puolivalmisteita tai omin käsin pulikoituja leivonnaisia. Myös niiden leipomisen taito siirrtyy ketjuna sukupolvelta toiselle. Karjalanpiirakalla on Euroopan unionin rlintarvikkeiden nimi- ja tuotesuoja.

Karjalanpiirakka-postimerkki kuuluu vuoden 2016 yhteispohjoismaiseen Pohjola-Norden -merkkisarjaan, jonka teemana on pohjoismainen ruokakulttuuri.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karjalanpiirakka postimerkkiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.