Himahella

Kasvistagine - Jouluterveiset Marokosta!

Yhteistyössä mukana

Tagine (eli tajine) on kaksimielinen sana, tosin ihan siisti sellainen. Se kun tarkoittaa niin pohjoisafrikkalaista savista, kartionmuotoista ruoanvalmistusastiaa kuin siinä haudutettua ruokaa.

 

Sukujen ja ystävien kokoontuessa saman pöydän ympärille, joukkoon mahtuu aina myös muutama ramparuokainen eli erikoisruokavaliota noudattava ruokittava. Ja se saattaa aiheuttaa kokille pienoista päänsärkyä. Kasvistagine on erinomainen kompromissiruoka. Se on oma ruokalajinsa sellaisenaan, mutta se toimii herkullisena lisukkeena myös vannoutuneille lihansyöjille. Kinkku nimittäin viihtyy näiden mausteisten makujen seurassa mainiosti.

Minun jouluni tuoksuu ja maistuu kanelilta, neilikalta, kardemummalta ja inkivääriltä. Ns. piparkakkumausteet sopivat taivaallisesti kasvisruokien maustamiseen ihan mihin vuodenaikaan tahansa. Arabikeittiöt ovat osanneet tempun aina, ja käyttävät ruoissansa myös muita aineksia, jotka meillä kuuluvat lähinnä jouluun. Tagineihin ja muihin pohjoisafrikkalaisiin ruokiin sujautetaan runsaasti myös pähkinöitä, rusinoita ja kuivattuja hedelmiä. Siksi kasvistagine valloittaa luontevasti pöytäpaikkansa perinteisten tarjottavien joukossa. Parin joulun kuluttua siitä on saattanut kehkeytyä jo joulupöydän perinneruoka.

Katso myös Himahellan Mustikkagraavattu siika –resepti!

Mausteisia herkkuhetkiä itse kullekin säädylle toivottaa Himahellan Tiina


      

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvistagine - Jouluterveiset Marokosta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.