Kasvistagine on talvinen vegesafka

Himahellan kasvistagine tuoksuu ja maistuu itämaisille mausteille. Lisäksi se kypsyy uunissa itsekseen nostettavaksi ruokapöytään.

Ystävien kokoontuessa saman pöydän ympärille, joukkoon mahtuu aina myös muutama ton-ton eli erikoisruokavaliota noudattava ruokittava. Kasvistagine on erinomainen kompromissiruoka. Se on oma ruokalajinsa sellaisenaan, mutta maistuu lisukkeena myös vannoutuneille lihansyöjille. Lihaviipaleet nimittäin viihtyvät näiden mausteisten makujen seurassa mainiosti.

Tagine (eli tajine) on kaksimielinen sana, tosin ihan siisti sellainen. Se kun tarkoittaa niin pohjoisafrikkalaista savista, kartionmuotoista ruoanvalmistusastiaa kuin siinä
haudutettua ruokaa.

Marokkolainen kasvitagine

2-3 isoa porkkanaa
10 pikkusipulia
rasia kirsikkatomaatteja
20 pientä perunaa
300 g lanttua tai naurista
3-6 valkosipulinkynttä
2-3 dl sieniä: kantarelleja, suppilovahveroita tai siitakkeita tai 1 dl kuivattuja sieniä
1 tlk säilöttyjä kik-herneitä
1 dl rusinoita
1 sitruuna
1-2 kanelitankoa
Liemi:
½ l
kasvis- tai kanalientä
2-3 tl glögimaustetta
1 tl (savustettua) paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kurkumaa

1. Kuori, kuutioi tai lohko kasvikset. Hienonna valkosipuli.
2. Voitele tagine- tai uunipata öljyllä ja pane kasvikset kerroksittain pataan. Pane kik-herneet, sitruunalohkot ja rusinat pataan päällimmäiseksi. Piilota kanelitanko kasvisten sekaan
3. Sekoita keskenään kuuma kasvisliemi, öljy ja mausteet. Kaada liemi kasvisten päälle.
4. Pane pata 200 asteiseen uuniin ja kypsennä ruokaa noin 1 ½ tuntia.

Kommentit

Kommentoi juttua: Kasvistagine on talvinen vegesafka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Nyt on aika panna pääsiäisen taikajuoma tulille! Appelsiinijallun ohje nyt Himahellassa! @ari74ruoho @viinimaa
  • Tästä ei parsa parane! Himahellassa nyt helppo uuniparsa juustohunnulla! #appenzellerkäse #kaupallinenyhteistyö #himahella #seasonalfood #easyfood #vegetarianrecipes #healthyfood
  • Luomuruoan alkulähteillä! #tarapacá #easter #organicfood
  • Pasteis de Natas #easterfood #springbreak #himahella #comingsoon
  • Tänään tipuillaan! #easterfood #seasonal #workingmama
  • Waiting for Easter! #stuffedvegetables #easterfood #mediterraneanfood
  • Kasvislasse...ei todellakaan huono! #kaupallinenyhteistyö #legruyere #himahella #comingsoon‼️

blonditiina

X