Keittiööni satoi ensilumi

Mieleni teki omenapiirakkaa ja hedelmäkulhossa muutama happoinen Granny Smith odottikin nauttijaansa.  Kurkistamalla jääkaappiini syntyi uudenlainen
makuyhdistelmä, joka on jotenkin hyvin talvinen.  Ja erittäin herkullinen.
Tein aiheesta postauksen myös Himahella-blogiini otsikolla Hedelmäisiä herkkuja pikkujouluun.

Talviset
omenavuohenjuustopiiraat
12 kappaletta
400 g valmista murotaikinaa
Täyte
2-3 happoista omenaa (Granny Smith)
150 g vuohentuorejuustoa ( Chavroux)
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl silputtua tuoretta timjamia
1 muna
Jaa murotaikina
12 osaan, pyörittele palloiksi ja painele taikina muffinipellin koloihin ja
reunoille.
Kuori ja kuutioi
omenat, silppuja timjami.  Sekoita
omenakuutiot ja timjami keskenään.  Jaa
omenakuutiot taikinakuppeihin.
Notkista tuorejuustoa
ja sekoita siihen sokeri, vaniljasokeri ja muna. Jaa juustoseos omenapiiraille.
Paista piiraita
225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Puuteroi hieman
jäähtyneet piiraat tomusokerilla.  Tarjoa
haaleana.

Instagram

  • Who is coming to dinner? #tetedemoine #workingmama #saltimboccachicken #easycooking #ilovecheese
  • I love cheese! #tetedemoine  #cheeselover #swisscheese #carpaccio #ilovecheese
  • This angel allways makes me smile! I think she also likes bubbles! #visitfrance🇫🇷 #winetravel #visitreims
  • Morningcoffee at Reims! #visitreims #visitfrance🇫🇷 #foodtraveller #winetravel #piperexperience
  • Bubbling day at Piper-Heidsieck! #piperexperience #bubbling #winetravel
  • One day at Champagne! #piperexperience @essiavellan #piperheidsieck
  • Peipsiläinen sipulipiirakka, Sibula Pirog, on ”pakko maistaa” -ruoka. #visitpeipsi #foodtraveller  #kostjasibulatalu

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi juttua: Keittiööni satoi ensilumi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X