Himahella

Kesäbrunssilla maistuu uusista perunoista tehty frittata

© Tiina Rantanen

Frittata on mitä mainioin brunssitarjottava tai kesäinen lounas. Se on italialainen munakkaan tapainen ruoka, joka muistuttaa espanjalaista tortillaa. Vahvanmakuisena juustona sveitsiläinen Appenzeller antaa uunimunakkaalle kielenvievän maun. Aikamoinen ruokaunioni suomalaisella Hackmanin paistinpannulla!

Fritatta on siitäkin hyvä aamiaisruoka, että se maistuu myös haaleana. Ei haittaa, että viimeinen unikeko kömpii pöytään reilusti myöhemmin kuin muut. Kesällä on lupa löysäillä.

Ja Facebook-havaintojen mukaan vähitellen metsässä alkaa nousta jo kantarellejakin. Jos raaskit tai saalis oli iso, sujauta niitäkin frittataan metsäistä makua antamaan.

© Tiina Rantanen

Kuten aineksista näkyy, perunafrittata on eräänlainen pyttipannu ilman lihaa. Jos edellisenä päivänä jäi tähteeksi keitettyjä uusia perunoita, frittatta on mitä herkullisin hävikkiruoka.

Juustoinen perunafrittata

500g keitettyjä uusia perunoita

3 dl silputtua uutta sipulia tai kevätsipulia

250 g kirsikkaluumutomaatteja

(pieniä kantarelleja)

2-3 valkosipulinkynttä

2 rkl voita tai öljyä

6 kananmunaa

1 ½ dl  maitoa

2-3 rkl tuoretta timjamia

½ tl suolaa

200 g voimakkaan makuista juustoraastetta

  1. Silppua sipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi perunat.
  2. Sulata voi pannulla tai kuumenna öljy. Lisää pannulle sipulit (, pilkotut sienet) ja valkosipulinkynnet, kypsennä muutama minuutti. Lisää perunat jatka paistamista parin minuutin ajan.
  3. Riko munien rakenne ja lisää munien joukkoon maito ja mausteet. Kaada munaseos pannulle ja anna hyytyä hetki sekoitellen.
  4. Ripottele juustoraaste munakkaalle ja pane munakas 225 asteiseen uuniin paistumaan noin 25 minuutiksi tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.
  5. Leikkaa frittata pizzan tapaan lohkoiksi ja tarjoa huoneenlämpöisenä vihersalaatin kanssa.

Ja mitä jälkkäriksi? No tietty niitä mansikoita! Ihan sellaisenaan, kermavaahdon tai jäätelö kanssa tai aikuiset voivat jopa korkata kuohuviinin kesäbrunssille.

© Tiina Rantanen

Ihania hitaita kesäaamuja toivottaa

Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäbrunssilla maistuu uusista perunoista tehty frittata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *