Himahella

Kesäherkku: Paahdetut chimichurri-kukkakaalipihvit

Kukkakaalipihvit saavat makunsa chimichurrista ja juustosta. © Tiina Rantanen

Kukkakaalista saa herkullista ja superterveellistä ruokaa pienellä vaivalla. Kesällä grillissä paahdettu kukkakaali on superhelppo sesonkiherkku. 

Paahdetut kukkakaalipihvit syntyvät kolmesta aineksesta. © Tiina Rantanen

Paahdetut chimichurri-kukkakaalipihvit

1 kukkakaali

3-5 rkl chimichurri-kastiketta

1 dl Le Gruyére- tai parmesaani-juustoa raastettuna

  1. Tee chimichurri-kastike. Anna sen maustua mielellään seuraavaan päivään.
  2. Revi kukkakaalista lehdet. Viipaloi kukkakaali tukeviksi viipaleiksi (noin 1,5 cm) siten, että viipaleet pysyvät koossa kantaosan avulla. Päätypalat voit käyttää johonkin toiseen kukkakaaliruokaan.
  3. Nosta kukkakaalipihvit alumiiniselle grillialustalle ja lusikoi niiden päälle chimichurri-kastiketta.
  4. Grillaa pihvejä noin 10-12 minuuttia. Ripottele kukkakaalipihvien päälle raastettu juusto ja jatka grillaamista kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.
  5. Tarjoa pihvit chimichurrin kanssa kasvisruokana tai liharuoan lisäkkeenä.
Kukkakaalipihvit kypsyvät grillissä 10-15 minuutissa. © Tiina Rantanen

Chimichurri-kastike

kasvis, gluteeniton, laktoositon

noin 4 dl

1/2 dl  hienonnettuja valkosipulin kynsiä

3  laakerinlehteä

2 rkl Provencen yrttiseosta

1/2 dl  tuoretta hienonnettua korianteria

1/2 dl  tuoretta hienonnettua timjamia

1 dl tuoretta hienonnettua persiljaa

1 rkl sormisuolaa

1 tl mustapippuria

1 rkl makeaa chilikastiketta

1 rkl hienonnettua punaista chiliä

2 dl oliiviöljyä

3/4 balsamiviinietikkaa

1 dl kiehuvaa vettä

  1. Hienonna valkosipulinkynnet ja tuoreet yrtit.
  2. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen tölkkiin tai pulloon. Ravista niin kauan, että ainekset ovat kokonaan sekoittuneet.
  3. Jätä jääkaappiin vuorokaudeksi tekeytymään, minkä jälkeen kastike on valmis käytettäväksi. Kastike säilyy jääkaapissa viikon.
© Tiina Rantanen

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäherkku: Paahdetut chimichurri-kukkakaalipihvit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *