Kesäherkku: Paahdetut chimichurri-kukkakaalipihvit
Kukkakaalista saa herkullista ja superterveellistä ruokaa pienellä vaivalla. Kesällä grillissä paahdettu kukkakaali on superhelppo sesonkiherkku.
Paahdetut chimichurri-kukkakaalipihvit
1 kukkakaali
3-5 rkl chimichurri-kastiketta
1 dl Le Gruyére- tai parmesaani-juustoa raastettuna
- Tee chimichurri-kastike. Anna sen maustua mielellään seuraavaan päivään.
- Revi kukkakaalista lehdet. Viipaloi kukkakaali tukeviksi viipaleiksi (noin 1,5 cm) siten, että viipaleet pysyvät koossa kantaosan avulla. Päätypalat voit käyttää johonkin toiseen kukkakaaliruokaan.
- Nosta kukkakaalipihvit alumiiniselle grillialustalle ja lusikoi niiden päälle chimichurri-kastiketta.
- Grillaa pihvejä noin 10-12 minuuttia. Ripottele kukkakaalipihvien päälle raastettu juusto ja jatka grillaamista kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä.
- Tarjoa pihvit chimichurrin kanssa kasvisruokana tai liharuoan lisäkkeenä.
Chimichurri-kastike
kasvis, gluteeniton, laktoositon
noin 4 dl
1/2 dl hienonnettuja valkosipulin kynsiä
3 laakerinlehteä
2 rkl Provencen yrttiseosta
1/2 dl tuoretta hienonnettua korianteria
1/2 dl tuoretta hienonnettua timjamia
1 dl tuoretta hienonnettua persiljaa
1 rkl sormisuolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl hienonnettua punaista chiliä
2 dl oliiviöljyä
3/4 balsamiviinietikkaa
1 dl kiehuvaa vettä
- Hienonna valkosipulinkynnet ja tuoreet yrtit.
- Mittaa kaikki ainekset kannelliseen tölkkiin tai pulloon. Ravista niin kauan, että ainekset ovat kokonaan sekoittuneet.
- Jätä jääkaappiin vuorokaudeksi tekeytymään, minkä jälkeen kastike on valmis käytettäväksi. Kastike säilyy jääkaapissa viikon.
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäherkku: Paahdetut chimichurri-kukkakaalipihvit