Kesäpata Blondikeittiön tapaan
![Himahella -blogin logo](https://kotiliesi.fi/himahella/wp-content/themes/om-kotiliesi-theme/assets/images/logo-blog-himahella.jpg)
Kesäpata valmistettiin Blondikeittiössä kaapista löytyneistä varhaiskasviksista. Siinä maistuu niin varhaiskaali, sipulit varsineen, varhaisporkkanat kuin uudet perunatkin. Proteiinina on ihan tavallinen nauta-sikajauheliha, mutta vegeversioon sen voi loppuvaiheessa korvata Härkiksellä tai jättää kokonaan poiskin. Yhdenastian ruoka maistuu varsinkin kaaliruokien ystäville, joihin itse lukeudun.
Kesäpata Blondikeittiön tapaan
400 g nauta-sikajauhelihaa
3-4 varhaissipulia varsineen
3-5 valkosipulinkynttä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
3-4 varhaisporkkanaa
1 kerä (noin kilo) vahaiskaalia
10-12 uutta perunaa
250 g kirsikkatomaatteja
5-6 dl hyvää liha- tai kasvislientä
1 oksa rosmariinia
1 rkl silputtua (sitruuna)timjamia
1 rkl silputtua rakuunaa
- Leikkaa sipuli renkaiksi, hienonna valkosipulinkynnet, viipaloi porkkanat, suikaloi kaali. Pese ja raaputa uudet perunat hyvin.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jauhelihan joukkoon ensin sipulit, valkosipuli ja porkkanat, sitten kaalisuikaleet. Kääntele kasviksia hetki jauhelihan joukossa.
- Lisää pataan lihaliemi, kokonaiset perunat ja kokonaiset tomaatit. Lisää joukkoon myös yrit. Kypsennä pataa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku.
Pataruokaterveisin
Blonditiina
![Himahella -blogin logo](https://kotiliesi.fi/himahella/wp-content/themes/om-kotiliesi-theme/assets/images/logo-blog-himahella.jpg)
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäpata Blondikeittiön tapaan
Kiva idea tuollainen kesäpata! Kiitos vinkistä, menee kokeiluun.