Kesäpata valmistettiin Blondikeittiössä kaapista löytyneistä varhaiskasviksista. Siinä maistuu niin varhaiskaali, sipulit varsineen, varhaisporkkanat kuin uudet perunatkin. Proteiinina on ihan tavallinen nauta-sikajauheliha, mutta vegeversioon sen voi loppuvaiheessa korvata Härkiksellä tai jättää kokonaan poiskin. Yhdenastian ruoka maistuu varsinkin kaaliruokien ystäville, joihin itse lukeudun.

Kesäpadan mausteeksi sopivat tuoreet yrit: rosmariini, rakuuna, laakerinlehti ja sitruunatimjami. © Tiina Rantanen
Kesäpata Blondikeittiön tapaan
400 g nauta-sikajauhelihaa
3-4 varhaissipulia varsineen
3-5 valkosipulinkynttä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
3-4 varhaisporkkanaa
1 kerä (noin kilo) vahaiskaalia
10-12 uutta perunaa
250 g kirsikkatomaatteja
5-6 dl hyvää liha- tai kasvislientä
1 oksa rosmariinia
1 rkl silputtua (sitruuna)timjamia
1 rkl silputtua rakuunaa
- Leikkaa sipuli renkaiksi, hienonna valkosipulinkynnet, viipaloi porkkanat, suikaloi kaali. Pese ja raaputa uudet perunat hyvin.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jauhelihan joukkoon ensin sipulit, valkosipuli ja porkkanat, sitten kaalisuikaleet. Kääntele kasviksia hetki jauhelihan joukossa.
- Lisää pataan lihaliemi, kokonaiset perunat ja kokonaiset tomaatit. Lisää joukkoon myös yrit. Kypsennä pataa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku.
Pataruokaterveisin
Blonditiina
Kommentit (1)
Kiva idea tuollainen kesäpata! Kiitos vinkistä, menee kokeiluun.
Kommentoi juttua: Kesäpata Blondikeittiön tapaan