Himahella

Lakritsipannacotta ja mansikka-rosmariinisalsa

Kesäinen jälkiruoka syntyy helpiosti Multi-hyytelösokerista. Pannacottaa voi maustaa mielensä mukaan. Kokeile vaikka sitruunankuorta tai tuoretta inkivääriä.

Lakritsipannacotta

kahdelle 
2 dl kuohukermaa
1/2  dl Multi -hyytelösokeria
1 tl lakritsijuurijauhetta
1. Sekoita  kerma, hyytelösokeri ja lakritsijuurijauhe kattilassa . Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin puoli minuuttia.
2. Jaa seos annosmaljoihin ja hydytä jääkaapissa.
Tarjoa mansikka-rosmariinisalsan kanssa.

Mansikka-rosmariinisalsa

1/2 l mansikoita
1/2 sitruunan mehu
1 rosmariininoksa
 1-2 rkl hunajaa
1. Kuutioi mansikat ja riivi rosmariini. Sekoita ne keskenään ja purista joukkoon sitruunanmehua ja hunajaa.  Hunajan määrä riippuu siitä, miten makeasta pidät.

2. Anna maustua tunnin verran ja tarjoa lakritsipannacottan kanssa.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lakritsipannacotta ja mansikka-rosmariinisalsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.