Himahella

Lankea (kinkku)kiusaukseen!

Kerman, perunan ja sipulin uunissa hyvin muhinut liitto lienee tähtiin kirjoitettu. Ei ihme, että herra Janssonkin lankesi aikoinaan kiusaukseen. Mutta tällä kertaa Blondin keittiössä syntyi sovellus, jossa kinkkukiusauksen houkuttelevuutta lisättiin valkosipulilla, homejuustolla, paseeratulla tomaatilla ja suolakurkulla! Tätä kisaukselle on koko perheen vaikea sanoa EI!

Venäläistyylinen kinkkukiusaus saa makua tomaatista ja suolakurkusta. © Tiina Ratanen

Venäläissävytteinen kinkkukiusaus

iso vuoka/uunipannullinen 1 1/2 kg pakastettua perunasipulisekoitusta (tai reilu kilo perunoita ja 2 isoa sipulia) 500 g kinkkusuikaleita 5-7 valkosipulinkynttä 2 suolakurkkua 150-200 g sinihomejuustomuruja 1 dl silputtuja yrttejä (itse käytin salviaa ja persiljaa) 1 rkl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria LISÄKSI 5 dl kuohukermaa 500 g paseerattua tomaattia 2 rkl hunajaa tai muskavadosiirappia

Hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi suolakurkut, silppua yrtit.  Jos käytät perunoita ja sipulia, kuori ja suikaloi perunat ja silppua sipuli. Pane kaikki ainekset kermaa ja tomaattia lukuunottamatta isoon uunivuokaan ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään kerma, paseerattu tomaatti ja hunaja tai siirappi. Kaada seos vuokaan ja sekoita. Paista kiusausta 225 asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia tai kunnes kiusaus on kypsää.

Juomavinkki:

Kiusauksen paras kaveri on olut, esimerkiksi ale.

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lankea (kinkku)kiusaukseen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *