Himahella

Matkustaminen kannattaa aina

Olen aina ollut Reissu-Tiina. Rakastan matkustamista ja kulutankin siihen lähes kaikki ylimääräiset rahani. Uusissa kohteissa pelkästään ihmisten katselu ja erilaisten asioiden bongailu on matkan parasta antia. Näin kaamosaikaan matkakuume on taas korkealla.

Himahella_matkat_etelaafrikka


Etelä-Afrikka on varmaan maailman kauneimpia maita.

Viimeisen kuukauden aikana olen kirjoittanut useampi ruoka- ja viiniaiheisia matkajuttuja eri medioihin. Eli työpöytäni ääressä olen elänyt monet matkani uudestaan. Reissuissa oppimani asiat ovat vielä syventyneet, kun olen joutunut tarkistamaan ja kaivamaan tietoja bittiavaruudesta. Ja ihmetellyt jälleen, että miten toimittajan töitä tehtiin silloin, kun ei vielä ollut internetiä.

Kuluneen vuoden aikana olen ehtinyt piipahtaa Israelissa väistelemässä ohjuksia, Etelä-Afrikassa ihailemassa upeita auringonlaskuja, Ranskan Alsacessa vaellellut Grand Cru-viinitahoilla. Parillakin eri reissulla Riiassa sekä Tallinnassa olen syönyt itseni ähkyyn paikallisissa huippuravintoloissa.

Osa matkoistani on ollut lomaa, osa työtä. Mutta toimittaja on toimittaja 24/7. Luontaisesta uteliaisuudestaan kun ei pääse eroon vapaallakaan. Life style -erikoistoimittajana toimenkuvaani kuuluu erilaisten ilmiöiden havaitseminen ja niistä raportoiminen. Siksi kuljen kamera kädessäni, tai ainakin käsilaukussani se on yhtä varmasti kuin lompakko. Kamera on paras muistikirjani.

Himahella_matkustus_riika


Latvian Riika on upea kaupunkikohde ja vain tunnin lentomatkan päässä.

Paljon reissuja on vuosien varrella tullut tehtyä myös ruokatoimittajaystävieni kanssa. Koska meitä on ollut matkoilla neljä ruokatoimittajaa, puurot ja vellit menevät usein iloisesti sekaisin. Ns. töitähän me pitkälti teemme kun etsimme trendiravintoloita ja vierailemme vaikkapa viinitiloilla. Shoppailut ja nähtävyydet jäävät usein aika vähiin, vaikka nekin kuuluvat tärkeänä osana onnistuneeseen matkaan.

Matkani jakautuvat kolmeen vaiheeseen, ja nautin niistä kaikista suuresti. En koskaan lähde matkalle ilman matkasuunnitelmaa. Otan selvää ravintolatarjonnasta ja varaan pöydät etukäteen. Huippupaikkoihin kun harvoin kävellään vain ovesta sisään. Monille viinitiloillekin, varsinkin Euroopassa, vierailu pitää sopia etukäteen.

Himahella_matkustaminen_alsace


Alsacesta tulee todella herkullisia valkoviinejä ja alue on kaunis kuin koru.

Matka itsessään on elämys, mutta vasta kuvien katselun, kokemusten jäsentelyn ja kirjoittamisen myötä ymmärtää, mitä kaikkea on taas nähnyt, kokenut ja oppinut. Siksi olenkin sitä mieltä, että matkustaminen kannattaa aina!

Matkakuumetta jälleen potien,
Himahellan Tiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Matkustaminen kannattaa aina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *