Himahella

Mikä maksaa? Tee nopeasti lämmin salaatti

 
Maksa on nopeasti kypsyvä sisäelin, joka viihtyy niin juuston kuin salaatinkin seurassa. Koska kesää on vielä jäljellä, tehdään maksasta lämmin salaatti!  Salaatin kaverina maistuu italialainen bardolino-punaviini.

Lampaanmaksaa salaattipedillä

400 g lampaan- tai karitsanmaksaa (tai vasikan tai naudan maksaa)
öljyä
suolaa ja mustapippuria
LISÄKSI
erilaisia salaatteja: villirucolaa, tammenlehväsalaattia, jääsalaattia jne.
2 rkl oliiviöljyä
tilkka balsamicoa
200 g Gorgonzola-juustoa ( tai muuta sinihomejuustoa)
2 tuoretta viikunaa
tuoreitta basilikaa tai ruohosipulia
paahdettuja pinjansiemeniä
Sekoita revityt salaatit keskenään ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja balsamicolla.
Poista maksasta mahdiolliset kalvot ja leikkaa se mahdollsimman ohuiksi viipaleiksi. Paista maksa öljyssä nopeasti kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla.

Pane maksa ja Gorgonzola-viipaleet salaattipedille. Lisää lohkotut viikunatja pinjansiemenet. Koristele salaatti basilikalla tai ruohosipulilla.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mikä maksaa? Tee nopeasti lämmin salaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.