Murhaava illallinen tarjoillaan Helsingin Suvilahdessa

murha_pariskunta

Gurmee Teatterin Murhaava illallinen on erikoinen elämys, jossa illan aikana yhdistyivät murhamysteeri, Filip Langhoffin suunnittelema syksyinen menu sekä telttaan loihdittu, tunnelmallinen miljöö. Murhaavia illallisia tarjoillaan Helsingin Suvilahdessa on aina 26. marraskuuta 2016 asti.

Illallisteatteri on mitä hauskinta viihdettä. Hyvä ruoka ja teatteriesitys paketoituna herkullisesti yhteen. Siis silloin kun se on parhaimmillaan. Karmivasta nimestään huolimatta murhamysteeri on elämysohjelma, jonka tavoitteena on tempaista vieraat pois arjesta ja heittää heidät keskelle täysin toisenlaista todellisuutta. Istuuko pöydässäsi murhaaja? Näkemässäni esityksessä epäilyksen kohteeksi joutui yllättäen Tinskun keittiön -bloggari ja kaimani Tiina Varjus.

murha_murha

Mistä murhaavassa illallisessa on kysymys?

Gurmee Teatterin Murhaava illallinen –elämyksen tuottaa Skyworld Service OÜ. Yritys on sama, joka on tuottanut Suomessa ja Baltian maissa kansainvälisen Dinner in the Sky –kiertueen jo vuodesta 2010.

Gurmee Teatteri on perustettu vuonna 2015 Virossa ja teatterin ensi-ilta oli Suomessakin viime syksynä. Ensi-iltamenusta vastasi Matti Jämsen. Tänä syksynä keittiöohjauksesta eli menusta vastaa Michelin-kokki Filip Langhoff, jonka Ask-ravintola valittiin juuri White Guide Nordic -oppaassa Suomen parhaaksi ravintolaksi.

murha_menu

Kahden ja puolen tunnin aikana vieraat nauttivat kolmen ruokalajin illallisen ja joutuvat samalla rikoksen silminnäkijöiksi. Kehystarina rakentuu salaperäisen kuvataiteilijan ja tämän uuden teoksen paljastamisen ympärille. Tilaisuus keskeytyy yllättävästi, kun yksi avainhenkilöistä löytyy lavalta sähkökatkon jälkeen aterimet sydämeen iskettynä. Kukaan ei varmaankaan hämmästynyt, vaikka illallisella on sattumalta poliisi ja yleisöstä löytyy suomalainen miestaiteilijapersoona. Taiteilija, joka on omassa performanssissaan polttanut Hullujen päivien keltaisiin muovikasseihin käärityn leikkimökin.

murha_kuha

Ensimmäinen näytös: Marinoitua kuhaa ja sipulia.

Esitys kulkee eri ruokalajien välissä selkeästi aluksi illan juontajan, sittemmin tutkimusta johtavan vanhemman konstaapelin johdattelema. Yleisön seasta otetaan pari henkilöä mukaan kohtauksiin omilta paikoiltaan.

murha_hirvi

Toinen näytös: Paistettua maa-artisokkaa, hirvenlihaa ja sieniä.

Telttaan on saatu rakennettua tunnelmallinen ravintolasali. Pakkasella ollut lämpömittari mietitytti illalliselle pukeutuessa. Pitäisikö varautua iltaan villasukin? Pakkassäästä huolimatta vierustoverini pärjäsi teltassa mainiosti spagettiolkaimisessa topissa. Eli lämpötila on miellyttävä, ihan kuin ravintolassa. Teltta oli yllättävänkin hulppeasti sisustettu ja pidin kovasti illan aikana soitetusta, 1920-luvun jazzahtavasta musiikista.

murha_omena

Kolmas näytös: Karamellisoitu talviomena ja ruskistettu voi.

Oliko esitys hintansa arvoinen?

Itse olin tilaisuudessa kutsuvieraana, mutta pöydässäni istui kuusi omalla rahalla lippunsa lunastanutta, iältään noin kolmekymppistä illallisvierasta. Illallisen hinta on 79 euroa ja siihen voi ostaa lisäksi viinipaketin.

Heidän kommenttinsa illasta olivat ristiriitaisia. Hinta-laatusuhde ei kuulemma oikein kohdannut. Varsinkaan sisäänpääsyn jonottaminen pakkasessa ei kerännyt kiitosta, ovella oli selkeästi henkilökuntavaje.

Ruokaan oltiin pääsääntöisesti tyytyväisiä, joskin pääruoka oli kaikilla pöydästämme päässyt jäähtymään haaleaksi ennen ruokailijoille saapumistaan. Telttaolosuhteet näyttävät olevan keittiölle haasteellisia näillä pakkassäillä.

Itse näytelmä oli ns. kepeää keittoa, mutta sopinee pikkujoulukauden harmittomaksi viihteeksi. Murha ratkesi ja vieraat päästettiin lähtemään koteihinsa vapaina epäilyksistä osallisuudesta murhaan.

murha_aplodit

Murhaava illallinen: aplodien aika.

Murhaterveisin

Blonditiina

murha_lamppu

Ravintolateltan miljöössä käytetty rekvisiitta on hauskaa ja oivaltavaa.

Ps. Lipun hinta yhdelle vieraalle on alk. 79,00 euroa sisältäen viihdeohjelman (2h), kolmen ruokalajin illallisen, kahvin tai teen.

Varaukset ja lisätiedot: info@gurmeeteatteri.fi  |  www.gurmeeteatteri.fi

Ohjaaja: Seppo Honkonen

Käsikirjoitus:Diana Leesalu, Veiko Tubin ja Paul Piik

Käsikirjoituksen on suomentanut Varja Arola

Musiikki: Veiko Tubin

Lavastus, visuaalinen suunnittelu: Aigars Ozoliņš

Keittiömestarit: Filip Langhoff

Instagram

  • Ramenkeitto maistuu myös helteellä! #kesäduuni #herrasnellman #hot🔥 #heatwave🔥
  • Summer Treat from UK: Eaton Mess . Ohje löytyy Himahellasta. #classicfood #seasonalfood #yammy😋 #klassikkoruoka #kesäherkku #etomess
  • Maailman helpoin karamellipossu, vain muutama aines! Sukat pyöri taikurinkin jaloissa! #maatiaispossu #herrasnellman #kesäduuni #heatwave #caramellizedpork  #easycooking
  • Viva la Mexico! #maatiaispossu #herrasnellman #swisscheese #legruyereaop #microplane #kesäduuniblues #heatwave
  • Mummon salaatti on kesäruokien klassikko! Kuva kirjastani Klassikkoruokia - reseptit ja tarinat. #klassikkoruoka #otavankirjat #kesäruoka #seasonalfood #summerfood #grandmassallad #finnishfood
  • Hellepäivän sikailua! #maatiaispossu #herrasnellman #korianteripossu #duunii
  • Vanhanajan kesäkeitto - ihan parasta helleruokaa! Lusikkalautasen taiteili @marjuttuominen #seasonalfood #summersoup #summerfood #localfood #classicfood #finnishfood #heatwave🔥 #visitfinland

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.