Himahella

Mustekalaa espanjalaiseen tapaan

ÍOstin loppuvuodesta kilon pussillisen pakastettuja mustekalanpoikasia. Yhdestä pussista on syntynyt jo kolme uutta ohjetta: Mustekala-seljankakeitto, Dalmatialainen mustekalasalaatti ja nyt tämä Mustekalaa espanjalaiseen tapaan. Kaikki ohjeet löytyvät blogista.


Mustekalat ovat parhaimmillaan kuumina. 

Mustekalaa espanjalaiseen tapaan

500 g pakastettuja mustekalanpoikasia
1 sitruuna
1 punainen chili
3/4 dl hyvää oliiviöljyä
3-5 valkosipulinkynttä
2 tl sormisuolaa 
rouhittua mustapippuria
2-3 rkl silputtua korianteria/lehtipersiljaa

Sulata mustekalat ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa mustekalat isohkoiksi suupaloiksi, ne kutistuvat hieman kypsentäessä. Huuhtele kylmällä vedellä.
Valmista marinadi halkaisemalla chili, poista siemenet, Kuumenna puolet oliiviöljystä ja lisää  hienonnetut valkosipulit sekä chili pannulle. Lisää  hetken kuluttua öljyyn mustekalat. Paista mustekaloja muutama minuutti sekoitellen. Purista mustekalojen päälle yhden sitruuunan mehu ja ripotteke päälle reilusti sormisuolaa. Rouhi myös hieman mustapippuria ja lorauta päälle loput oliiviöljystä. Sekoita.  Lisää lopuksi joukkoon silputtuja yrttejä.
Tarjoa kuumana patongin kanssa.     Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustekalaa espanjalaiseen tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *