Himahella

Nyhtöbroileria meksikolaisittain

Parin kesän takainen hitti oli pulled pork. Se taitaa olla nyt so last season, mutta tekotavan nerokkuus ei ole kadonnut minnekkään. Lähes kaikkea lihaa voi valmistaa nyhtopossun tapaan. Myös broileria.

Alkuvuonna 2016 tein Street food -esitteen Haugen-Gruppenille heidän maahantuomistaan tuotteista. Esitteessä tehtiin makumatkaa ympäri maailmaa katuruoan hengessä, ja lähtökohtana oli niin  tex-mex -tuotteet kuin aasialaiset maustekastikkeet. Tämä kehittämäni ohje oli yksi omia suosikkejani.

Jos sinulla ei ole juuri kyseisiä tuotteita, käytä niitä mitä kaapistasi tai kaupastasi löytyy. Mutta ohjeet on kehitetty ja koeponnistettu näillä mausteilla.
PULLED CHICKEN ENCHILADAS
1 annos pulled chickheniä eli nyhtökanaa
8 vehnätortillaa
1 tlk (250 g) Indian Juustodippi Hot -kastiketta
( 2 dl juustoraastetta)
Lusikoi nyhtöbroileria jokaiselle vehnätortillalle ja kääri ne rullaksi.  Pane rullat saumapuoli alaspäin uunivuokaan. Levitä juustodippi tortilloiden päälle. (Halutessasi voi lisätä vielä juustoraastetta, mutta se ei ole välttämätöntä.)
Kypsennä enchiladaksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes kuorrutus on saanut väriä.
Tarjoa vihersalaatin kanssa.
 PULLED CHICKEN
1 kg luullisia broilerin rintaleikkeitä tai 4-6 broilerin koipi-reittä
2 rkl Himalajan suolaa
1 rkl Siracha -kastiketta
1 pullo Sweet Baby Ray´s Hicory  BBQ-kastiketta
1 sipuli
1 (225 g) tlk ananaspaloja omassa mehussaan
Nosta broilerileikkeet korkealaitaiseen uunivuokaan tai pataan. Mausta palat suolalla.
Silppua sipuli. Sekoita BBQ-kastikkeen joukkoon chilikastike ja ananaspalat liemineen ja sipuli. Kaada broileripalojen päälle.
Kypsennä 125 asteessa noin 3 tuntia.
Nosta broilerit liemestä. Poista broilereista luut ja nahka. Revi broileri kahdella haarukalla ohuiksi säikeiksi. Siivilöi paistoliemi, sekoita ananaspalat, sipulit sekä desi paistolientä lihasuikaleiden joukkoon.  Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteeksi BBQ-kastiketta.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nyhtöbroileria meksikolaisittain

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *