![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/sites/2/2019/05/flatbread-nyhtopossu-le-gruyere-netti.jpg?s=014f861e9ebd1f4e10ef353beb3aba62&fit=crop)
Nyhtöpossun paluu - grillipizza on pop!
![Himahella -blogin logo](https://kotiliesi.fi/himahella/wp-content/themes/om-kotiliesi-theme/assets/images/logo-blog-himahella.jpg)
Kaupallinen yhteistyö Le Gruyère AOP
Kesä on rennon syömisen ja grillijuhlien aikaa. Blondikeittiössä syntyi grillipizzat, joissa itä kohtasi lännen. Aasialainen nyhtöpossu sai mausteekseen herkullista, sveitsiläistä Le Gruyère AOP -juustoa! Mikäli grilliä ei ole käytössä nyhtöpossun ja juuston voi kietaista herkullisiksi pehmeiksi tacoiksi ja tarjota ananassalsan kanssa.
Aasialainen nyhtöpossu
5-6 annosta
gluteeniton
noin kilon pala Maatiaispossun kassleria
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Pataan
2 porkkanaa
1 sipuli
1/2 fenkol
3 valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
1 1/2 l liha-, kana- tai kasvislientä (fondista)
2 rkl miriniä tai riisiviinietikkaa
1/2 dl soijakastiketta
2 rkl Gochujang-chilitahnaa
1 punainen chili
- Hiero suolaa ja pippuria kasslerpalan pintaan. Kuori porkkana, leikkaa kuorittu sipuli neljään osaan, viipaloi fenkoli ja kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi inkivääri
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista kaslerin pinnat. Nosta liha kannelliseen pataan.
- Lisää pannulle öljyä ja lisää kasvikset pannulle. Kypsennä niitä, kunnes sipuli hieman kuullottuu, kaada pataan lihan kanssa.
- Kuumenna pannulla lihaliemi ja lisää sen joukkoon soijakastike, mirin , Gochujang-tahna ja viipaloitu chili. Anna kiehahtaa ja kaada liemi pataan kaslerin päälle. Kaslerin tulisi peittyä.
- Pistä pata 125 -asteiseen uuniin ja kypsennä lihaa 6-8 tuntia.
- Nosta possu liemestä ja anna sen hieman jäähtyä.
- Revi possu suikaleiksi kahden haarukan avulla. Kostuta nyhdetty liha kevyesti liemellä.
Käytä aasialaista nyhtöpossua pizzaan tai tacoihin.
Aasialainen nyhtöpossupizza grillissä
(kuva aloituksessa)
Pizzapohja:
2 1/2 dl vettä
15 g hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
noin 5 dl durum-vehnäjauhoja tai pizzajauhoja
Täyte:
1 dl kiinalaista Hoisin-kastiketta
300 g valmista nyhtöpossua eli pulled porkia
1 (puna)sipuli
12-16 kirsikkaluumutomaattia
200 g Le Gruyére AOP juustoa raastettuna
rucolaa/vuonankaalia
rouhittua mustapippuria
- Tee pizzaohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja käytä taikinanesteen lämpimämpää ( + 42 astetta) vettä.
- Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Voit myös kohottaa taikinaa jääkaapissa, jolloin pohja saa enemmän makua hitaan kohotuksen ansiosta.
- Kuumenna pizzojen kohotessa grilli noin 200-250 asteeseen.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli siitä kaksi suorakaiteen muotoista pizzapohjaa. Anna kohta 10 minuuttia.
- Voitele taikina kevyesti öljyllä ja pane pohjat joko aluminifoliolle tai silikoniselle grillialustalle.
- Levitä Hoisin-kastike pizzapohjien päälle. Levitä nyhtöpossu pizzapohjille. Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi, halkaise kirsikkatomaatit. Levitä kasvikset ja juustoraaste pizzoille.
- Pane pizzat kuumaan grilliin ja kypsennä kupu päällä, kunnes juusto sulaa ja saa väriä, noin 7-10 minuuttia. Ota pizzat grillistä.
- Levittele kuuman pizzan päälle rucolaa tai vuonankaalia. Rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria.
Nyhtöpossutacot ja ananassalsa
4 pehmeää tortillaa
300 g aasialaista nyhtöpossua
3/4 dl Hoisin-kastiketta
6-8 rkl ananassalsaa
100 g Le Gruyére AOP -juustoa raastettuna
Koristeeksi
silputtua korianteria tai lehtipersiljaa
- Tee ananassalsa (Ohje alla).
- Kuumenna nyhtöpossu ja mausta se Hoisin-kastikkeella.
- Kuumenna valurautapannu ja paista yksi tortillalettu kerrallaan pannulla ruskeatäpläiseksi. Paistoaika on molemmilta puolilta ½–1 minuuttia. Pane leivät hieman kostean pyyhkeen sisälle odottamaan tarjoilua.
- Täytä kuoret kuumalla nyhtöpossulla, juustoraasteella ja viimeistele ananassalsalla. Koristele tuoreella korianterilla tai lehtipersiljalla.
Ananassalsa
maidoton, gluteeniton, vegaani
noin 300 g tuoretta, kypsää ananasta tai vaihtoehtoisesti 1 tlk ananasmurskaa
1/2 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1 punainen chili
3 rkl silputtua korianteria
1/2 sitruunan tai 1 limetin mehu
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl sokeria
- Leikkaa ananas viipaleiksi, kuori se ja kuutioi mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili, josta siemenet on poistettu. Raasta inkivääri.
- Sekoita keskenään sitruunamehu, suola, sokeri ja mausteet. Jos käytät säilykeananasta, älä lisää sokeria. Sekoita kastike salsan joukkoon.
- Anna salsan maustua hetki jääkaapissa.
Juomavinkki:
Grillipizzan ja tacojen kanssa maistuu parhaiten vaalea lager-olut, esimerkiksi meksikolainen Corona Extra.
![Himahella -blogin logo](https://kotiliesi.fi/himahella/wp-content/themes/om-kotiliesi-theme/assets/images/logo-blog-himahella.jpg)
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nyhtöpossun paluu - grillipizza on pop!