MAINOS |
MAINOS |  Himahella

Nyhtöpossun paluu - grillipizza on pop!

Kaupallinen yhteistyö Le Gruyère AOP 

Kesän herkullisin grillipizza syntyy aasialaisesta nyhtöpossusta ja sveitsiläisestä Le Gruyère AOP -juustosta. © Tiina Rantanen

Kesä on rennon syömisen ja grillijuhlien aikaa. Blondikeittiössä syntyi grillipizzat, joissa itä  kohtasi lännen. Aasialainen nyhtöpossu sai mausteekseen herkullista, sveitsiläistä Le Gruyère AOP -juustoa!  Mikäli grilliä ei ole käytössä nyhtöpossun ja juuston voi kietaista herkullisiksi pehmeiksi tacoiksi ja tarjota ananassalsan kanssa.

Aasialainen nyhtöpossu

5-6 annosta

gluteeniton

noin kilon pala Maatiaispossun kassleria

2 rkl öljyä

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

Pataan

2 porkkanaa

1 sipuli

1/2 fenkol

3 valkosipulinkynttä

peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä

1 1/2 l liha-, kana- tai kasvislientä (fondista)

2 rkl miriniä tai riisiviinietikkaa

1/2 dl soijakastiketta

2 rkl Gochujang-chilitahnaa

1 punainen chili

  1. Hiero suolaa ja pippuria kasslerpalan pintaan. Kuori porkkana, leikkaa kuorittu sipuli neljään osaan, viipaloi fenkoli ja kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi inkivääri
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista kaslerin pinnat. Nosta liha kannelliseen pataan.
  3. Lisää pannulle öljyä ja lisää kasvikset pannulle. Kypsennä niitä, kunnes sipuli hieman kuullottuu, kaada pataan lihan kanssa.
  4. Kuumenna pannulla lihaliemi ja lisää sen joukkoon soijakastike, mirin , Gochujang-tahna ja viipaloitu chili. Anna kiehahtaa ja kaada liemi pataan kaslerin päälle. Kaslerin tulisi peittyä.
  5. Pistä pata 125 -asteiseen uuniin ja kypsennä lihaa 6-8 tuntia.
  6. Nosta possu liemestä ja anna sen hieman jäähtyä.
  7. Revi possu suikaleiksi kahden haarukan avulla. Kostuta nyhdetty liha kevyesti liemellä.

Käytä aasialaista nyhtöpossua pizzaan tai tacoihin.

Aasialainen nyhtöpossu on herkullinen pizza- ja tacotäyte. © Tiina Rantanen

Aasialainen nyhtöpossupizza grillissä

(kuva aloituksessa)

Pizzapohja:

2 1/2 dl vettä

15 g hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa

1/2 tl suolaa

1/2 dl öljyä

noin 5 dl durum-vehnäjauhoja tai pizzajauhoja

Täyte:

1 dl kiinalaista Hoisin-kastiketta

300 g valmista nyhtöpossua eli pulled porkia

1 (puna)sipuli

12-16 kirsikkaluumutomaattia

200 g Le Gruyére AOP juustoa raastettuna

rucolaa/vuonankaalia

rouhittua mustapippuria

  1. Tee pizzaohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja vehnäjauhot. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja käytä taikinanesteen lämpimämpää ( + 42 astetta) vettä.
  2. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Voit myös kohottaa taikinaa jääkaapissa, jolloin pohja saa enemmän makua hitaan kohotuksen ansiosta.
  3. Kuumenna pizzojen kohotessa grilli noin 200-250 asteeseen.
  4. Jaa taikina neljään osaan ja kauli siitä kaksi suorakaiteen muotoista pizzapohjaa. Anna kohta 10 minuuttia.
  5. Voitele taikina kevyesti öljyllä ja pane pohjat joko aluminifoliolle tai silikoniselle grillialustalle.
  6. Levitä Hoisin-kastike pizzapohjien päälle. Levitä nyhtöpossu pizzapohjille. Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi, halkaise kirsikkatomaatit. Levitä kasvikset ja juustoraaste pizzoille.
  7. Pane pizzat kuumaan grilliin ja kypsennä kupu päällä, kunnes juusto sulaa ja saa väriä, noin 7-10 minuuttia. Ota pizzat grillistä.
  8. Levittele kuuman pizzan päälle rucolaa tai vuonankaalia. Rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria.
Juusto kruunaa myös tacot! © Tiina Rantanen

Nyhtöpossutacot ja ananassalsa

 4 pehmeää tortillaa

300 g aasialaista nyhtöpossua

3/4 dl Hoisin-kastiketta

6-8 rkl ananassalsaa

100 g Le Gruyére AOP -juustoa raastettuna

Koristeeksi

silputtua korianteria tai lehtipersiljaa

 

  1. Tee ananassalsa (Ohje alla).
  2. Kuumenna nyhtöpossu ja mausta se Hoisin-kastikkeella.
  3. Kuumenna valurautapannu ja paista yksi tortillalettu kerrallaan pannulla ruskeatäpläiseksi. Paistoaika on molemmilta puolilta ½–1 minuuttia. Pane leivät hieman kostean pyyhkeen sisälle odottamaan tarjoilua.
  4. Täytä kuoret kuumalla nyhtöpossulla, juustoraasteella ja viimeistele ananassalsalla. Koristele tuoreella korianterilla tai lehtipersiljalla.

Ananassalsa

maidoton, gluteeniton, vegaani

noin 300 g tuoretta, kypsää ananasta tai vaihtoehtoisesti 1 tlk ananasmurskaa

1/2 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tl raastettua inkivääriä

1 punainen chili

3 rkl silputtua korianteria

1/2 sitruunan tai 1 limetin mehu

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

1 rkl sokeria

  1. Leikkaa ananas viipaleiksi, kuori se ja kuutioi mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili, josta siemenet on poistettu. Raasta inkivääri.
  2. Sekoita keskenään sitruunamehu, suola, sokeri ja mausteet. Jos käytät säilykeananasta, älä lisää sokeria. Sekoita kastike salsan joukkoon.
  3. Anna salsan maustua hetki jääkaapissa.

 

Juomavinkki:

Grillipizzan ja tacojen kanssa maistuu parhaiten vaalea lager-olut, esimerkiksi meksikolainen Corona Extra.

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nyhtöpossun paluu - grillipizza on pop!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.