Himahella

Olut pidennettynä, kiitos!

Englantilaisilla on shandynsä ja saksalaisilla radlerinsa. Kyseessä on oluen ja virvoitusjuoman sekoitus, joita nauttiessa helteinen lomapäivä ei käänny edes seitinohuen päiväkännin puolelle.

radlereita

Drinkit, joissa on mukana olutta, eivät suinkaan ole uusi keksintö, vaan niitä on ollut olemassa jo vuosisatojen ajan. Guinness-oluen ja samppanjan sekoitusta eli Black Velvet -drinkkiä lukuun ottamatta olutcocktaileja ei ole pidetty erityisen tyylikkäinä tai trendikkäinä. Mutta kuten trendeillä on tapana, mikä tänään on in, on huomenna jo out. Nyt olutdrinksut ovat in, sillä esimerkiksi Britannian tyylikkäimmät baarit hehkuttavat olutcocktaileja ja viime kesänä Suomeenkin lanseerattu Foster’s Radler löysi omat fanittajansa.

Pidennettyjen oluiden juju on ennen kaikkea alhaisessa alkoholiprosentissa -virvoitusjuomalla pidennetty olutdrinkki sopii nautittavaksi vaikka keskellä päivää. Radler tarkoittaakin suomeksi pyöräilijää, joten yhden tuopillisen jälkeen voi vielä ajaa.

Saksassa erilaiset olutsekoitukset ovat varsin suosittuja, ja ne valmistetaan usein sekoittamalla puolet vaaleaa lageria ja puolet jotain muuta juomaa Radlerit ovat varsinkin nuorison suosiossa.

Himahella olutdrinksut

Tunnettuja olutjuomasekoituksia ovat ainakin seuraavat:

Alsterwasser tai Radler: puolet lager-olutta ja puolet sitruunalimonadia Shandy: puolet lager-olutta ja puolet ginger alea Weizenradler: puolet vehnäolutta ja puolet sitruunalimonadia Cola-Weizen: puolet vehnäolutta ja puolet colaa Diesel: puolet lager-olutta ja puolet colajuomaa Tango: puolet lager-olutta ja puolet appelsiinilimonadia U-Boot eli sukellusvene: oluttuoppiin pudotetaan täysi snapsilasi.

Myös Espanjassa juodaan paljon sitruunalimonadin ja oluen sekoitusta, jota kutsutaan nimellä clara.

olutdrinkit himahella

Berliinissä miellyin  olueen, joka oli väriltään joko vihreää tai vadelmanpunaista. Olut oli Berliner Weißea, vehnäolutta, jota valmistetaan ainoastaan Berliinin alueella Saksassa. Olut itsessään oli väriltään ihan normia, mutta happaman maun takia siihen sekoitetaan usein vadelma- (Himbeere) tai tuoksumatarasiirappia (Waldmeister). Silloin sitä kutsutaan nimellä Weiße mit Schuss. Tätä juomasekoitusta nautitaan erityisesti kesäisin laajasta maljamaisesta lasista pillillä juoden. Jos vierailet nyt niin trendikkäässä Berliinissä, maista ihmeessä tuota paikallista juomaerikoisuutta.

Kuuman kesäpäivänä tai saunan jälkeen olut on mitä mainioin janonsammuttaja. Pidennettynä se tarjoaa ihan uuden makuelämyksen, eikä kihahda hattuun.

Muista helteellä riittävä nesteytys!

Terveisin Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Olut pidennettynä, kiitos!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *