Himahella

Pakasterapuja cajunkeittiön tyylillä

rapunyytti himahella

Kesä on jo siinä pisteessä, että ravustuskausi on pyörähtänyt käyntiin. On taas aika pistää pystyyn bileet, mutta tällä kertaa vähän rennommalla ja kustannustehokkaammalla kaavalla.

Rapujen korkeasta hinnasta johtuen monissa rapujuhlissa nautitaan pakasterapuja, jotka ovat kotoisin Turkista tai Kiinasta. Kuoret ovat ehkä hieman kovempia, mutta rapujen kanssa näpräileminen on joka tapauksessa hauskaa puuhaa. Edullisempien rapujen kanssa voi hyvin myös leikitellä ja rikkoa skandinaavista tarjoilukaavaa. Kunhan paikalla on hyviä ystäviä, tarjolla makoisia juomia saksiniekkojen lisäksi, niin eiköhän ne laulut irtoa viimeistään loppuillasta.

Pakasterapuja cajunkeittiön tapaan

2 kg pakasterapuja

1 kg uusia perunoita

3-4 maissintähkää

4-6 uutta sipulia

MAUSTELIEMI

5-6 l vettä

1 kokonainen valkosipuli

3 laakerinlehteä

1 rkl merisuolaa

1 rkl sokeria

2 tl cajunmaustetta

1 tl paprikajauhetta

1 tl  cayennenpippuria

1/2 tl valkopippuria

1/2 tl mustapippuria

1 rkl Provencen yrttiseosta

  1. Harjaa perunat huolellisesti puhtaaksi. Paloittele maissintähkät 2-3 osaan. Lohko sitruuna.
  2. Kiehauta vesi ja mausteet, sitruunalohkot ja valkosipulinkynnet isossa kattilassa. Lisää perunat ja keitä 10 minuuttia. Lisää maissit ja sipulit. Keitä 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ja maissit ovat kypsiä.
  3. Lisää ravut. Heti kun ravut ovat lämpimiä, ruoka on valmis. Kaada vesi pois ja tarjoile kuumana.

Cajun-tyyliin valmistetut ravut voi syödä lautaselta. Toinen vaihtoehto on kääräistä muutama rapu, perunaa ja maissia sanomalehteen, niin että jokainen ruokailija saa oman käärönsä.

Juomavinkki

Rennoissa bileissä juomat voivat olla hanapakkausviinejä, kokeile vaikka näitä hyvän hinta-laatusuhteen omaavia valkkarilaatikoita:

Matua Sauvignon Blanc 2017 -hanapakkaus, 1,5 l, 23, 99 e

Devil’s Rock Riesling -hanapakkaus, 3 l, Saksa, 32,99 e.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pakasterapuja cajunkeittiön tyylillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *