Mainos: Le Gruyére AOP
HimahellaMainos

Perunapizza ja makkarapaprikat – kesän helpot grilliherkut

Kaupallinen yhteistyö: Le Gruyére AOP.

Katuruokatyyppiset grilliherkut, perunapizza ja makkarapaprikat, maistuvat rennoissa illanistujaisissa. © Tiina Rantanen

Kuumana hehkuva on kesän viihdekeskus. Sen ympärille on mukava kerääntyä nauttimaan paitsi hyvästä ruoasta, myös rennosta yhdessäolosta. Uusista perunoista tehdyt perunapizzat sekä raakamakkaralla täytetyt grillipaprikat ovat katuruokatyyppisiä  herkkupaloja, joita voi tarjota niin saunaillan huikopalana kuin pihatalkoissa. Molempien ruokien makumaailman kruunaa sveitsiläisten lahja maailmalle, upean aromikas Le Gruyère AOP -juusto. 

Perunapizzat syntyvät joko paahdetuista tai keitetyistä uusista perunoista. © Tiina Rantanen

Helpot perunapizzat

kasvis, laktoositon

4-8 annosta

Paahdetut perunat

kilo uusia perunoita

1/2 dl öljyä

1 tl suolaa

1 tl Provencen yrttiseosta

1 sitruunan raastettu kuori

Lisäksi

1 pkt (8 kpl) pieniä ohra -tai perunarieskoja

1 prk (120 g) valmista korianteripestoa ( tai yrttipestoa, ohje alla)

2 dl (noin 75 g) raastettua Le Gruyère AOP -juustoa

  1. Pese perunat , valuta ja kuivaa ne hyvin. Sekoita keskenään öljy, mausteet ja raastettu sitruunankuori. Pyöräytä perunat öljyssä. Kaada perunat grillialustalle ja kypsennä niitä grillissä noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa.
  2. Levitä korianteripestoa reilusti jokaiselle rieskalle ja lado rieskojen päälle viipaloituja, kypsiä perunoita. Viimeistele pizza raastetulla juustolla.
  3. Kypsennä perunapizzaa grillissä noin 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.

Vinkki!

Voit kypsentää perunat myös aikaisemmin tai käyttää tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita, jotka pyöräytät pestokastikkeessa.

Tuore, itsetehty yrttipesto maistuu kesäruokien kaverina. © Tiina Rantanen

Yrttipesto

noin 3 dl

lihaton, laktoositon

½ litraa basilikaa, tilliä, korianteria, minttua, meiramia, persiljaa, sitruunamelissaa, rucolaa yhdessä tai erikseen

1,5 – 2 dl  raastettua Le Gruyère AOP -juustoraastetta

1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä

2-3  valkosipulinkynttä

1  (luomu)sitruunan raastettu kuori

½  sitruunan mehu

1-1,5 dl hyvää neitsytoliiviöljyä

1 tl sormisuolaa

1/8 tl mustapippuria myllystä

  1. Pane yrtit, juusto, kuivalla pannulla paahdetut auringonkukansiemenet, valkosipulinkynnet ja raastettu sitruunankuori tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Pyöräytä ainekset silpuksi.
  2. Lisää öljy vähitellen täyttöaukosta koneen käydessä. Mausta pestotahna suolalla ja sitruunamehulla.
  3. Yrttipesto on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta säilyy viikon jääkaapissa lasipurkissa.

Raakamakkaralla ja juustolla täytetyt grillipaprikat ovat sormiruokaa. © Tiina Rantanen

Makkaratäytteiset grillipaprikat

laktoositon, gluteeniton

4 annosta

noin 300 g mausteista raakamakkaraa ( esim. HK Maakarit)

50 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna

200 g Pimentos Padron -grillipaprikoita

  1. Purista makkara ulos suolestaan, sekoita makkaramassan joukkoon raastettu juusto. Pyöritä massasta pieniä, soikeita makkarapullia.
  2. Halkaise Padron-grillipaprikat ja laita jokaisen paprikan väliin makkarapulla. Pane täytetyt paprikat grillausalustalle.
  3. Grillaa paprikoita noin 10-15 minuuttia eli kunnes ne saavat hieman väriä.

Katuruokatyyppisten grilliherkkujen kaveriksi sopii viilennettynä tarjottava kevyt, italialainen punaviini. © Tiina Rantanen

Viinivinkki

Helppojen, juustoisten grilliherkkujen kaveriksi sopii kepeä italialainen laatikkopunaviini Veneton alueelta. Kevyt, keskitanniininen, kirsikkainen ja marjaisen mausteinen Tommasi Bardolino 2019, 37,95 e, on viilennettynä maistuva valinta katuruokatyyppisille grilliruoille.

Grillausterveisin

Blonditiina

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Perunapizza ja makkarapaprikat – kesän helpot grilliherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X