
Perunapizza ja makkarapaprikat - kesän helpot grilliherkut

Kuumana hehkuva on kesän viihdekeskus. Sen ympärille on mukava kerääntyä nauttimaan paitsi hyvästä ruoasta, myös rennosta yhdessäolosta. Uusista perunoista tehdyt perunapizzat sekä raakamakkaralla täytetyt grillipaprikat ovat katuruokatyyppisiä herkkupaloja, joita voi tarjota niin saunaillan huikopalana kuin pihatalkoissa. Molempien ruokien makumaailman kruunaa sveitsiläisten lahja maailmalle, upean aromikas Le Gruyère AOP -juusto.
Helpot perunapizzat
kasvis, laktoositon
4-8 annosta
Paahdetut perunat
kilo uusia perunoita
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1 tl Provencen yrttiseosta
1 sitruunan raastettu kuori
Lisäksi
1 pkt (8 kpl) pieniä ohra -tai perunarieskoja
1 prk (120 g) valmista korianteripestoa ( tai yrttipestoa, ohje alla)
2 dl (noin 75 g) raastettua Le Gruyère AOP -juustoa
- Pese perunat , valuta ja kuivaa ne hyvin. Sekoita keskenään öljy, mausteet ja raastettu sitruunankuori. Pyöräytä perunat öljyssä. Kaada perunat grillialustalle ja kypsennä niitä grillissä noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa.
- Levitä korianteripestoa reilusti jokaiselle rieskalle ja lado rieskojen päälle viipaloituja, kypsiä perunoita. Viimeistele pizza raastetulla juustolla.
- Kypsennä perunapizzaa grillissä noin 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.
Vinkki!
Voit kypsentää perunat myös aikaisemmin tai käyttää tähteeksi jääneitä keitettyjä perunoita, jotka pyöräytät pestokastikkeessa.
Yrttipesto
noin 3 dl
lihaton, laktoositon
½ litraa basilikaa, tilliä, korianteria, minttua, meiramia, persiljaa, sitruunamelissaa, rucolaa yhdessä tai erikseen
1,5 – 2 dl raastettua Le Gruyère AOP -juustoraastetta
1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
2-3 valkosipulinkynttä
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
1-1,5 dl hyvää neitsytoliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1/8 tl mustapippuria myllystä
- Pane yrtit, juusto, kuivalla pannulla paahdetut auringonkukansiemenet, valkosipulinkynnet ja raastettu sitruunankuori tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Pyöräytä ainekset silpuksi.
- Lisää öljy vähitellen täyttöaukosta koneen käydessä. Mausta pestotahna suolalla ja sitruunamehulla.
- Yrttipesto on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta säilyy viikon jääkaapissa lasipurkissa.
Makkaratäytteiset grillipaprikat
laktoositon, gluteeniton
4 annosta
noin 300 g mausteista raakamakkaraa ( esim. HK Maakarit)
50 g Le Gruyère AOP -juustoa raastettuna
200 g Pimentos Padron -grillipaprikoita
- Purista makkara ulos suolestaan, sekoita makkaramassan joukkoon raastettu juusto. Pyöritä massasta pieniä, soikeita makkarapullia.
- Halkaise Padron-grillipaprikat ja laita jokaisen paprikan väliin makkarapulla. Pane täytetyt paprikat grillausalustalle.
- Grillaa paprikoita noin 10-15 minuuttia eli kunnes ne saavat hieman väriä.
Viinivinkki
Helppojen, juustoisten grilliherkkujen kaveriksi sopii kepeä italialainen laatikkopunaviini Veneton alueelta. Kevyt, keskitanniininen, kirsikkainen ja marjaisen mausteinen Tommasi Bardolino 2019, 37,95 e, on viilennettynä maistuva valinta katuruokatyyppisille grilliruoille.
Grillausterveisin
Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunapizza ja makkarapaprikat - kesän helpot grilliherkut