Pico de Gallo on meksikolainen tuoresalsa

Autenttinen meksikolainen ruoka surffaa trendien huipulla. Pico de Gallo tarkoittaa sananmukaisesti kukon nokkaa, ja tuo raikas, mutta mausteinen salsa sopii niin gorditojen kuin tacojen täytteeksi, nachojen dipiksi tai guacamolen aineosaksi. Se on myös mitä mainioin paistetun valkoisen kalan kastike tai lisäke.
Tuoresalsa tehdään tomaatista, sipulista, jalapenoista ja yrteistä. Ainesosien määrät eivät ole tarkkoja, ne riippuvat paljon kasvisten koosta, ja jalapenojen sijaan joukkoon voi silputa tuoretta, punaista chiliä oman tulisuudenkestokykynsä mukaan. Tarkoitus kuitenkin on että kaikki aromaattiset aineet ovat kielenvievässä tasapainossa.
Kukkosalsan mausteet eivät siis ole mitenkään ihmeelliset, mutta Pico de Galloon tarvittavaa mausteseosta voi ostaa myös valmiina. Tuoteselosteen mukaan siinä on mausteina chilipippuria, korianteria ja cayennenpippuria. Tämä salsa tuo kesän talven keskelle ihan väkisinkin!
Mausteisten meksikolaisten ruokien seuraksi sopii parhaiten olut samoilta kulmilta. Kuva: Alko
Kepeitä ja mausteisia herkkuhetkiä toivottaa
Blonditiina
Pico de Gallo
eli meksikolainen tuoresalsa
gluteeniton, maidoton, vegaani
4- 5 luumutomaattia
1 pieni sipuli
2 rkl viipaloitua (tricolori) jalapenoa
1 ruukku tuoretta korianteria
1 limetin mehu
sormisuolaa (Maldon)
1.Halkaise tomaatit, poista sisukset ja kuutoi hedelmäliha. Silppua sipuli ja korianteri. Hienonna jalapenoviipaleet.
2. Sekoita ainekset keskenään ja purista joukkoon yhden limetin mehu ja ripottele salaattiin sormisuolaa makusi mukaan.
Pico de Gallo – gorditat
kasvis, maidoton
4 annosta
8 pientä gordita-tortillaa
1 annos Pigo de Galloa
2 avokadoa
16-20 kivetöntä oliivia
4. Halkaise avokadot, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha.
2. Kuumenna gorditat paahtamalla niitä kuumalla teflonpannulla hetki molemmilta puolilta.
3. Päällystä kuuma tortilla Pico de Gallolla, avokadoviipaleilla ja muutamalla oliivilla. Nauti heti.

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pico de Gallo on meksikolainen tuoresalsa