Himahella

Pinkki sillitorttu

Pinkkiä sillitorttua olen tehnyt vapuksi, mutta värinsä ja makunsa puolesta se sopii erinomaisesti myös joulupöytään.
10-12 annosta
POHJA
400 g ruisleipää ( esim. Real)
100 g voita
TÄYTE
275 g matjessillifileitä
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 punasipuli
4 dl kuohukermaa
10 liivatelehteä
250 g punajuuri-perunasosetta (Pirkka)
mustapippuria
(ripaus suolaa)
KORISTELUUN
kevät- tai ruohosipulia
Tee ensin pohja. Hienonna ruisleipä  monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se leipämurujen joukkoon. Painele leipä-voiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane pohja jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Valmista täyte. Hienonna sillifileet ja kananmunat. Vaahdota kerma. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä  ja liuta ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita täytteen ainekset varovasti keskenään. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Kaada täyte leipäpohjan päälle. Anna tortun hyytyä viileässä seuraavaan päivään.
Koristele hyytynyt torttu kevätsipulilla tai ruohosipulisilpulla.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pinkki sillitorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *