Possunleike ja punakaalisalaatti romanialaiseen tapaan

Tämä yhdistelmä oli normia kun kävin moikkamassa Draculaa Transilvaniassa. Romanialaiset rakastavat leivitettyjä leikkeitä. 

Punakaalisalaatti on raikas lisäke tuhdille porsaanleikkeelle. Salaattia kannattaa tehdä kerralla sompi määrä, sillä se vain vanhetessaan paranee.

Porsaanleike

4 viipaletta (a´150 g) porsaan ulkofileetä
suolaa, pippuriia
LEIVITYS 
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
PAISTAMISEEN
voita ja kasviöljyä
Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.
Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.
Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti.
Punakaalisalaatti
kilo punakaalia
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl viinietikkaa
1 tl sokeria
(1 dl silputtua lehtipersiljaa)
Suikaloi kaali ja sekoita kaalin joukkoon suola. Anna kaalin maustua tunnin ajan ja purista pois siitä irronnut vesi. Sekoita öljy, etikka ja sokeri kaalin joukkoon. 

Instagram

  • Who is coming to dinner? #tetedemoine #workingmama #saltimboccachicken #easycooking #ilovecheese
  • I love cheese! #tetedemoine  #cheeselover #swisscheese #carpaccio #ilovecheese
  • This angel allways makes me smile! I think she also likes bubbles! #visitfrance🇫🇷 #winetravel #visitreims
  • Morningcoffee at Reims! #visitreims #visitfrance🇫🇷 #foodtraveller #winetravel #piperexperience
  • Bubbling day at Piper-Heidsieck! #piperexperience #bubbling #winetravel
  • One day at Champagne! #piperexperience @essiavellan #piperheidsieck
  • Peipsiläinen sipulipiirakka, Sibula Pirog, on ”pakko maistaa” -ruoka. #visitpeipsi #foodtraveller  #kostjasibulatalu

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi juttua: Possunleike ja punakaalisalaatti romanialaiseen tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X