Himahella

Possunleike ja punakaalisalaatti romanialaiseen tapaan

Tämä yhdistelmä oli normia kun kävin moikkamassa Draculaa Transilvaniassa. Romanialaiset rakastavat leivitettyjä leikkeitä. 

Punakaalisalaatti on raikas lisäke tuhdille porsaanleikkeelle. Salaattia kannattaa tehdä kerralla sompi määrä, sillä se vain vanhetessaan paranee.

Porsaanleike

4 viipaletta (a´150 g) porsaan ulkofileetä
suolaa, pippuriia
LEIVITYS 
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
PAISTAMISEEN
voita ja kasviöljyä
Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.
Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.
Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti.
Punakaalisalaatti
kilo punakaalia
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl viinietikkaa
1 tl sokeria
(1 dl silputtua lehtipersiljaa)
Suikaloi kaali ja sekoita kaalin joukkoon suola. Anna kaalin maustua tunnin ajan ja purista pois siitä irronnut vesi. Sekoita öljy, etikka ja sokeri kaalin joukkoon. 

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Possunleike ja punakaalisalaatti romanialaiseen tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *