Himahella

Pullavanukas maistuu "joululta"

Pullavanukas on klassinen hävikkiruoka. © Tiina Rantanen

Pullavanukas on makumuisto mummolasta ja aivan loistava tapa hyödyntää hieman kuivahtaneet pullat. Lisäämällä tähän perinteiseen hävikkiruokaan jouluisia mausteita, saat hiukan erilaisen jälkiruoan vaikka keittoaterialle. Pullavanukas maistuu myös kahvin kanssa.

Jouluinen pullavanukas

6-8 annosta

400 g pullaviipaleita tai kuivahtaneita korvapuusteja

2 dl omenasosetta

1 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita

1 prk (3,3 dl) kuohukermaa

3 dl maitoa

2 kananmunaa

3 rkl sokeria

1 tl kanelia

1 tl piparkakkumaustetta

  1. Leikkaa pulla kuutioiksi. Levitä puolet vuoan pohjalle. Lisää päälle omenasose, rusinat/karpalot ja loput pullakuutiot.
  2. Sekoita kerma, maito, munat ja mausteet. Kaada vuokaan.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25 – 30 min, kunnes pinnalta kauniin ruskea ja rapea.
  4. Tarjoa lämpimänä jälkiruokana tai kahvin kanssa. Voit tarjota pullavanukkaan kaverina vaahdotettua vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Hävikkiterveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pullavanukas maistuu "joululta"

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *