Pullavanukas maistuu joululta

Pullavanukas on klassinen hävikkiruoka. © Tiina Rantanen

Pullavanukas on makumuisto mummolasta ja aivan loistava tapa hyödyntää hieman kuivahtaneet pullat. Lisäämällä tähän perinteiseen hävikkiruokaan jouluisia mausteita, saat hiukan erilaisen jälkiruoan vaikka keittoaterialle. Pullavanukas maistuu myös kahvin kanssa.

Jouluinen pullavanukas

6-8 annosta

400 g pullaviipaleita tai kuivahtaneita korvapuusteja

2 dl omenasosetta

1 dl rusinoita tai kuivattuja karpaloita

1 prk (3,3 dl) kuohukermaa

3 dl maitoa

2 kananmunaa

3 rkl sokeria

1 tl kanelia

1 tl piparkakkumaustetta

  1. Leikkaa pulla kuutioiksi. Levitä puolet vuoan pohjalle. Lisää päälle omenasose, rusinat/karpalot ja loput pullakuutiot.
  2. Sekoita kerma, maito, munat ja mausteet. Kaada vuokaan.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25 – 30 min, kunnes pinnalta kauniin ruskea ja rapea.
  4. Tarjoa lämpimänä jälkiruokana tai kahvin kanssa. Voit tarjota pullavanukkaan kaverina vaahdotettua vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Hävikkiterveisin

Blonditiina

Kommentit

Kommentoi juttua: Pullavanukas maistuu joululta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X