Himahella

Pulled Pork - sikamaisen hyvä nyhtöpossu

Yhteistyössä mukana

Pulled Pork eli nyhtöpossu voitaisiin kruunata vuoden ruokalajiksi. Onhan siitä pienessä ajassa tullut trendiruokien ykkönen. Tässä Amerikan herkussa yhdistyy mehevästi ylikypsä possun kasleri mausteiseen BBQ–kastikkeeseen.

Innostuin possun nyhtämisestä ensi kerran viitisen vuotta sitten. Keittiöstäni levisi sellaiset tuoksut, että naapurikin tuli piha-aidan yli tiedustelemaan, että mitä ihmettä tällä kertaa kokkaan. Sikaillessahan se kesä sitten menikin ja pulled porkilla hoidettiin niin nuorisobileitten tarjoilu kuin urheiluseurani PKS Kinkkujen kokoontumisajot Pälkäneellä. Nyhtöpossu on edullinen bileruoka isollekin porukalle. Sitä syntyy samalla vaivalla isompikin määrä ja edullisimmillaan possun kasleria on saanut 6-8 euron kilohintaan.

Nyhtöpossun valmistusaika tuntuu ensi kuulemalla hurjalta. Aktiivinen ruoanvalmistusaika on repimisineen kaikkineen vie kuitenkin vain parikymmentä minuuttia. Ylikypsä liha vaatii tuntien muhittelun matalassa lämpötilassa ollakseen haarukassa hajoavan mureaa. Niinpä olenkin työntänyt possuni yöksi uuniin, aivan kuten toimin joulukinkun kanssa. Ja sian niskan kypsyessä uunista leviävä tuoksu toimii takuuvarmasti herätyskellona. Slow foodia kannattaa aina valmistaa kerralla vähän suurempi määrä. Nopeasti jäähdytettynä valmis nyhtöpossu säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ja pakastimessa kolmisen kuukautta.Riekaleiksi revitty liha on törkeän hyvää lämpimän ciabattan, hampurilais- tai hodarisämpylän välissä. Ja voi sillä täyttää niin tortillan kuin taconkin meksikolaishenkisessä fiestassa. Olen käyttänyt sitä jopa kaalikääryleiden täytteenä.

Parasta on se, että tästä possuiluista ei tule morkkista. Nyhtöpossusta jää ainoastaan sikahyvä maku suuhun!

Kävin kysäisemässä Winestudion viinikouluttaja Sari Siréniltä mitä viiniä hän jouluisiin sikajuhliin suosittelisi.

Sari Sirén, viinikouluttaja, Winestudio: ”Chianti- tai Pinot noir-punaviini on joulupossun kaveri.”

Katso myös Himahellan pulled pork –resepti!

Terveisin Himahellan Tiina


      

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pulled Pork - sikamaisen hyvä nyhtöpossu

Kaisa sai idean!

Olipa herkullisen näköistä nyhtöpossua! En ole koskaan itse sitä valmistanut, mutta nyt innostuin, kun katsoin Tiinan valmistusvideon. Tuli ihan vesi kielelle:))

Himahellan Tiina

Kiitos mukavsta viestistäsi! Keep on cooking!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *