Himahella

Ruokakirjoja ja ruokalahjoja

Joulu on antamisen ja saamisen aikaa. Pikkuhiljaa alkaa iskeä paniikki ainakin ajatuksen tasolla pukinkonttiin piilotettavista lahjoista. Syksyn keittokirjasato on ollut taas runsas. Niistä on hyvä valita mieluiset kirjat pukinkonttiin tai joululahjavalmistelujen avuksi.

Himahella joulun keittokirjat

Minusta paras lahja on sellainen, joka tuoksuu tai maistuu hyvälle. Vaikka digiaikaa elämmekin, keittokirja on monelle kokkausta harrastavalle mieluinen lahja. Ja jos lahjottava ei itse viihdy keittiössä, ruokalahja maistuu hyvälle varsinkin hänen suussaan.

Hyvää joulua

Sesonkiin sopiva kirja on Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua (Wsoy). Kirja on pullollaan herkkuja joulunajan ja talven ruokahetkiin. Ohjeita löytyy niin aamupalalle, kahvihetkiin kuin illanistujaisiin. Ja tietty siihen jouluun ja uuteen vuoteen. Kirjassa on paljon kivoja ruokalahjaideoita, joille on omistettu ihan oma osionsa pakkausvinkkeineen kaikkineen. Monet ohjeista on myös varustettu Sopii lahjaksi -merkinnällä. Kivoja ideoita toteutettavaksi, vaikka mikään jauhopeukalo tai Master Chef ei olisikaan. Kirjan modernit kuvat ovat Laura Riihelän valottamia.

Pienet suuret reseptit

Hanna Sumarin Pienet suuret resepti (Readme) kuuluu osastoon julkkiskeittokirjat. Hannahan on life style -alueen moniosaaja, joka on tunnettu monista TV:n sisutusohjelmista. Nyt Hanna ryhtyi hämmentämään myös keittiössä. Kirjan periaatteena on tarjota ohjeita, joista valmistuu hyvää ja terveellistä arkiruokaa lähimarketin valikoimasta. Joululahjaksi kirjasta voi valmistaa vaikkapa dukkah-mausteseosta. Kirjan ilmava tyyli ja ulkoasu on Hannan tyttären, suunnittelija Kirsikka Simbergin ja hänen puolisonsa, graafikko Tuukka Koiviston käsialaa.

Himahella joulun keittokirjat

Raakasuklaata & superruokaa

Raakasuklaa on varmaankin ollut kuumin ruokatrendi vuonna 2014. Raakasuklaan aito ja vahva luonne on toista mihin ns. tavallisten suklaiden kanssa olemme tottuneet. Matleena Lahden kirja Raakasuklaata & superruokaa (Readme) on ensimmäinen suomalainen keittokirja aiheesta. Kirjassa on myös kattava raaka-suklaaseen ja superfoodeihin liittyvä sanasto. Kirja on täynnä ruokalahjaksi annettavia ohjeita, puhutaanhan suklaasta. Pidin erityisesti kirjan valokuvista, jotka ovat lähtöisin valokuvaaja Satu Nyströmin kamerasta.

Vegaanin keittiössä

Chocochili-kasvisruokablogia pitävä Elina Innanen on tehnyt Vegaanin keittiössä -parempaa arkiruokaa kasviksista -keittokirjan (Readme). Kirja on kokoelma kasvisreseptejä, joiden valmistaminen ei vie liikaa aikaa eivätkä raaka-aineet maksa maltaita. Plussaa on myös se, että melkein kaikki reseptien ainekset löytyvät lähikaupasta. Kirja sopii niin vegaanille kuin kasviksista pitäville, mutta sekaruokavaliota noudattavalle. Ruokalahjaksi kirjasta voi valmistaa vaikkapa luksusmysliä tai erilaisia vegaanin pestoja. Elina on myös itse kuvannut keittokirjansa.

Joulu on jo vajaan kuukauden päästä!

Hyviä joululahjavalvojaisia toivottelee
Himahellan Tiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokakirjoja ja ruokalahjoja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *