Himahella

Savustettua ankanrintaa ja ruusunterälehtihilloa

Savustettu ankka saa herkullisen kaverin ruusuhillosta. © Tiina Rantanen
Viikonlopun urakkani on ollut pakastimen sulatus ja ison jääkaappini siivous. Siinähän sitä sai vierähtämään tunnin jos toisenkin. Lisäksi se sai aikaiseksi ex tempore -ruoanlaittoa, jotta mitään kaivauksissa löytynyttä ei menisi hukkaan.
Eilen pakastimesta käteeni sattui ranskalaisia ankan rintafileitä, jotka oli pakko käyttää pois. (On nämä vaikeita nämä ensimmäisen maailman ongelmat!) Pari viikkoa sitten savustin ankkaa ja ihastuin valmistustapaan ja lopputulokseen ikihyviksi. Niinpä tämä hätäisesti pelastettu ankkakin valmistui tänään samalla tapaa.
Jääkaapin uumenista löytyi ystävältäni lahjaksi saatu Ruusunterälehtihillo. Finnish Plantin valmistama hillo on valmistettu Rosa Rugosan kukista.  Valmistaja vinkkaa, että erikoisempia makuyhdistelmiä perinteisten juustojen ja jälkiruokien kanssa saa kun hilloa yhdistää ankan, riistan tai lampaan kanssa. Myös silli oli samalla listalla. Ruusunterälehtihilloa voi valmistaa myös itse. Ohje on postauksen lopussa.
Siitähän se ajatus taas lähti ja ankasta syntyi kokonainen ateria sähkösavustimessa.

Savustettu ankanrinta

2-4 ankan rintafileetä
1-2 dl Peking duck -maustekastiketta (Lee Kum Kee)
sormisuolaa
Lisäksi
keitettyjä uusia perunoita
rasia herkkusieniä
suolaa, pippuria
1. Sulata ankkafileet hitaasti jääkaapissa. Pane ne marinadikastikkeeseen ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.
2. Tee ankan nahkaan veitsellä muutama viilto. Pane rintafileet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kunnes nahka saa hyvän värin. Ota nopeasti väri myös fileen toiselle puolelle.
3. Paista irronneessa ankanrasvassa keitetyt uudet perunat ja viipaloidut herkkusienet, mausta suolalla ja pippurilla.
4. Pane ankanrinnat savustusuuniin  elektronisen lämpömittarin kanssa ja säädä hälytys 60-63 asteeseen. Pane samalle alumiinigrillialustalle perunat ja herkkusienet. Savusta rintafileitä kunnes mittari hälyttää. Siihen menee aikaa noin 15-20 minuuttia.
5. Kääri ankanrinnat alumiinifolioon ja anna niiden vetäytyä 5-10 minuuttia ennen viipalointia.
6. Tarjoa vihersalaatin ja pinot noir -punaviinin kanssa.
Ruusunterälehtihilloa ja valkohomejuustoa,
© Tiina Rantanen

Ohje: Ruusunterälehtihillo eli Ruususen hillo

Viinivinkki

© Alko
Savustetun ankan kaveriksi sopii Pinot Noir -rypäleistä valmistettu punaviini. Kokeile chileläistä keskitäyteläistä ja mehevää Leyda Las Brisas Pinot Noir 2016 -punaviiniä, 15,99 e.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Savustettua ankanrintaa ja ruusunterälehtihilloa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *