Savustettua ankanrintaa ja ruusunterälehtihilloa

Savustettua ankkaa ja ruusuhilloa
Viikonlopun urakkani on ollut pakastimen sulatus ja ison jääkaappini siivous. Siinähän sitä sai vierähtämään tunnin jos toisenkin. Lisäksi se sai aikaiseksi ex tempore -ruoanlaittoa, jotta mitään kaivauksissa löytynyttä ei menisi hukkaan.
Eilen pakastimesta käteeni sattui ranskalaisia ankan rintafileitä, jotka oli pakko käyttää tänään  pois. (On nämä vaikeita nämä ensimmäisen maailman ongelmat!) Pari viikkoa sitten savustin ankkaa ja ihastuin valmistustapaan ja lopputulokseen ikihyviksi. Niinpä tämä hätäisesti pelastettu ankkakin valmistui tänään samalla tapaa.
Jääkaapin uumenista löytyi ystävältäni lahjaksi saatu Ruusunterälehtihillo. Finnish Plantin valmistama hillo on valmistettu Rosa Rugosan kukista.  Valmistaja vinkkaa, että erikoisempia makuyhdistelmiä perinteisten juustojen ja jälkiruokien kanssa saa kun hilloa yhdistää ankan, riistan tai lampaan kanssa. Myös silli oli samalla listalla.
Siitähän se ajatus taas lähti.  Savuankan kaveriksi sopisi papu-perunasalaatti, mutta tällä kertaa lisäkkeenä oli vain vihersalaattia vihanneslokerossa olleista aineista.
Savustettu ankanrinta
2-4 ankan rintafileetä
1-2 dl Peking duck -maustekastiketta (Lee Kum Kee)
sormisuolaa
Lisäksi
keitettyjä uusia perunoita
rasia herkkusieniä
suolaa, pippuria
Sulata ankkafileet hitaasti jääkaapissa. Pane ne marinadikastikkeeseen ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.
Tee ankan nahkaan veitsellä muutama viilto. Pane rintafileet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista kunnes nahka saa hyvän värin. Ota nopeasti väri myös fileen toiselle puolelle.
Paista irronneessa ankanrasvassa keitetyt uudet perunat ja viipaloidut herkkusienet, mausta suolalla ja pippurilla.
Pane ankanrinnat savustusuuniin a elektronisen lämpömittarin kanssa ja säädä hälytys 60-63 asteeseen. Pane samalle alumiinigrillialustalle perunat ja herkkusienet. Savusta rintafileitä kunnes mittari hälyttää. Siihen menee aikaa noin 15-20 minuuttia.
Kääri ankanrinnat alumiinifolioon ja anna niiden vetäytyä 5-10 minuuttia ennen viipalointia.

 

Instagram

  • Lazy Sunday! Street food Festival at Tartu! #streetfoodfestival #visitestonia #TaDaa!festival @miumau77 #foodtraveller
  • Good morning! Let´s have a nice cup of good coffee! #foodtraveller #coffeeholic #visitriga
  • Just love the style of this restaurant!  and the lunch was great!#foodtraveller #ladieswholunch #visitriga
  • Simply the best in Riga! #foodtraveller #ladieswhodine #visitriga
  • Summerdrinks with a view! #foodtraveller #visitriga
  • Maybe to most beautiful terrace to lunch at Riga! And the food is also very good 🍰🍷🍨#foodtraveller #ladieswholunch #visitriga
  • RIP Anthony Bourdain

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.