Himahella

Sinivalkoista siikaa

Mustikkagraavattu siika sopii väritykseltään Suomi-aiheisiin teemabileisiin kuin nenä päähän. Sinivalkoisia juhlia kun vietetään tässä tasavallassa niin jouluna kuin juhannuksena. Aivan mainio tarjottava se on kun cocktailpiirakalle sipaisee piparjuurituorejuustoa ja kruunaa komeuden siikaviipaleella.
Pensasmustikoilla ohje ei onnistu, sillä ne eivät värjää kalaa.  Pakastetut metsämustikat ovat näin joulunaikaan parhaita. 

2 (noin 500g) suomustettua siikafileetä
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
rouhittua valko- tai mustapippuria
4 rkl metsämustikkamurskaa
Pyöräytä muutama kierros pippuria siikafileille. Sekoita suola ja sokeri, ripottele seos siikafileiden sisäpinnalle. Levitä murskatut mustikat kalojen päälle.
Pane fileet vastakkain, kääri ne alumiinifolioon ja anna suolautua jääkaapissa vuorokauden ajan pienen painon alla.
Pyyhi pois ylimääräinen suola ja mustikat ennen kalan viipalointia. Leikkaa kalasta ohuita siivuja aloittaen fileen häntäpäästä.

Himahellan videon siian graavaamisesta mustikalla näät alla!


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sinivalkoista siikaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *