Himahella

Siskonmakkarasoppa on lohturuokaa

Tänään oli sellainen päivä, jolloin kaipasin lohturuokaa. Jotain tuttua ja turvallista. Kun mietin mitä se olisi, mieleni alkoi tehdä siskonmakkarakeittoa. 

 

Maustelaatikkoa avatessani katseeni osui kanelitankoihin. Siitähän se ajatus sitten lähti.  Kaivoin kanelitangolle vielä kaveriksi kaksi tähtianista, niin hieman uudenlainen siskonmakkarakeitto oli  lounaspöydässäni.
Nopeasti keiton saa aikaiseksi, jos käyttää siihen kasvisten asemesta 750 gramman pussin peruna- ja keittojuureksia. Tällöin soppa on pöydässä vartissa.

Mausteinen siskonmakkarasoppa

1 l vettä
1/2 dl  liha- tai kasvisvisfondia
2 porkkanaa
pala lanttua
5-6 perunaa
pala purjoa
1 kanelitanko
1-2 tähtianista
mustapippuria myllystä
300 g siskonmakkaroita
silputtua persiljaa
1.Pese ja kuori juurekset ja perunat. Leikkaa porkkanat ja lanttu kuutioiksi ja lisää kiehuvaan veteen. Keitä 10 min.
2. Lisää lohkotut perunat. Halkaise purjo ja huuhtele kylmässä vedessä. Viipaloi ohuiksi puolirenkaiksi.
3. Kiehauta vesi, fondi ja mausteet. Lisää kasvikset kiehuvan liemen joukkoon.
4. Kun kasvikset ovat kypsiä, ”lypsä” siskonmakkaroista makkaramassa nokareina keittoon.
5. Lisää myös purjorenkaat. Anna keiton poreilla noin 5 minuuttia.

6. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää pinnalle hienonnettua persiljaa.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Siskonmakkarasoppa on lohturuokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *