Himahella

Soul Mama´s Kitchen - vegerakkautta ensi puraisulla!

Itse Soul Mama eli Imane Bellamine

Soul Mama‘s Kitchen. Kun mama laitaa sielunsakin peliin keittiössä, mitä siitä syntyy? Takuuvarmasti maistuvaa ruokaa! Ja vielä vegaanillekin sopivaa. 

Soul Mama´s Kitchen veti Paavo Nurmen patsaalla puoleensa jo pelkällä nimellään. Emme valintaa tehdessämme tieneet, että kaikki myytävä oli vegaanillekin sopivaa kasvisruokaa.  Kun näimme tarjonnan ja meitä palveli vielä itse Mama, aivan ihana Imane Bellamine, jämähdimme ständille itseasiassa tunniksi. Interaktiivista juttua ruoasta riitti, sillä lounasaika ja jonot olivat tekivät vasta tuloaan. Enpä muista koska viimeksi olisi saanut tällaista palvelua ”nakkikiskalla”.

Oh, Mama – mitkä veget!
Soul Mama´s Kitchen on nyt noin kolmen vuodenikäinen. Imane Bellamine oli kypsytellyt ajatusta yrityksestä, joka valmistaisi seitania, vehnäproteiinista valmistettua kasvisproteiinia. Nyt seitanista on tullut vegejen trendiruokaa. Niinpä seitanbisnes on viime aikoina ottanut hyvin tuulta siipiensä alle. Nyt Imanen valmistamaa seitania saa mm. Ruohonjuuresta, Hakaniemen Ekolosta, Bar 9:tä ja Vegemesta Oy:n toimipisteistä. Suosittua seitan kinkkua toimitetaan ensisijaisesti Ekolon myymälän kautta. 

Aluksi yritys oli kahden naisen bisnes, sillä Imanen pitkäaikainen ystävä Ninja Sarasalo lähti mukaan Soul Mama´s Kitcheniin. Tavoitteena oli ideoida vaihtoehtoisia tapoja tehdä terveellistä, mielenkiintoista ja oikeasti maukasta kasvisruokaa. Sellaista, joka käy myös vegaanille. 
Soul Mama’s Kitchen tekee kasvisruokaa suurella sydämellä ja etnisellä twistillä.  Ruoka on mahdollisuuksien mukaan sesongissa olevista raaka-aineista valmistettua ja inspiraatiota haetaan marokkolaisesta ja aasialaisesta keittiöstä.  Hyvän katuruoan lisäksi Soul Maman keittiössä suhtaudutaan intohimoisesti myös visuaaliseen esillepanoon. Gymnaestrada tapahtuma oli niin massiivisen kokoinen, että paperilautaset ovat käytössä, mutta muuten ruoan saa eteensä korissa, joka on vuorattu ”sanomalehtipaperilla”.  

Missä Mama keittää?
Soul Mama´s Kitchenin löytää toistaiseksi lähinnä eri festareilta, mutta ravintolakin on luvassa, kunhan sopiva paikka löytyy. He pyörittävät myös catering-yritystä. Mamojen liikeitä kannattaa seurata Facebookista, jos haluaa syödä katuruokaa, jolle menettää sydämensä ensi puraisulla!
Ai mitä Maman katutruoka kustantaa? Shermoula Rollsit sai 3 eurolla, Hot Mama´s tortilla maksoi 7 euroa, Mlawi-vuoristoleivällä on hintaa 8 euroa ja All you need -comboplatteri 11 euroa.  Olimme yksimielisiä siitä, että viimeksimainittu combolautanen oli ehdottomasti hintansa väärtti!

https://www.facebook.com/pages/Soul-Mamas-Kitchen/138388772960616?fref=ts


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Soul Mama´s Kitchen - vegerakkautta ensi puraisulla!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *