Himahella

Suklaafondant syntyy kahvikupissa

Suklaa on herkkua mihin aikaan tahansa vuodesta, mutta erityisesti se hellii juhlapyhinä. Halutessasi voit maustaa perusohjetta vaikka 1/2 tl piparkakkumaustetta, kanelia tai chilihiutaleilla
aa

Suklaafondant kupissa

85 g voita 100 g tummaa (70%) suklaata 1 dl sokeria 2 kananmunan keltuaista 1 dl vehnäjauhoja 2 kanamunan valkuaista

1. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele niin, että suklaa sulaa. Jäähdytä hetki.

2. Lisää seokseen sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.   3 Lusikoi taikina neljään pieneen kahvikuppiin ja paista 175 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
3. Jäähdytä hetki ja tarjoile vadelmasorbetin ja tuoreiden marjojen kanssa.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaafondant syntyy kahvikupissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *