Tiinan talvinen purkkisalaatti
Talvinen purkkisalaatti on helppo ja herkullinen lisäke ja välipala. Kasviksia tulee syötyä lähes huomaamatta, kun salaattia on aina saatavilla. Purkkisalaatti säilyy jääkaapissa ainakin viikon, ellei purkki tyhjene jo ennen sitä. Kasviksia ja juureksia voi vaihdella saatavuuden ja mielikuvituksen mukaan.
Oman purkkisalaattini sisältö syntyi vihanneslokeroni sisällöstä ja on tavallaan hävikinestosalaatti.
PS! Seuraa minua myös Instagramissa, niin pysyt reaaliajassa mitä Himahellan keittiössä oikein tapahtuu. Löydät minut Instasta nimillä himahellantiina ja himahella.
Tiinan talvinen purkkisalaatti
noin litran purkki
kasvis, laktoositon, gluteeniton
4 (eriväristä) porkkanaa
1 kyssäkaali tai lanttua/naurista
500 g (puna)kaalia
1 (puna)sipuli
KASTIKE
1/2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1/2 dl (oliivi)öljyä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl (ruoko)sokeria tai hunajaa
1 tl suolaa
3 rkl silputtua korianteria (tuore tai Findus-pakaste)
- Sekoita kastikeainekset kulhossa.
- Kuori ja raasta kasvikset, silppua sipuli.
- Sekoita kasvikset huolellisesti kastikkeeseen ja lado salaatti tiiviisti kannelliseen, noin litran vetoiseen lasipurkkiin.
- Säilytä purkki jääkaapissa. Salaatti säilyy vähintään viikon.
Arki on ihanaa ja herkullista!
Terveisin
Himahellan Tiina
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tiinan talvinen purkkisalaatti