Tiinan talvinen purkkisalaatti

Purkkisalaattiin voi käyttää vaihdellen erilaisia juureksia. © Tiina Rantanen

Talvinen purkkisalaatti on helppo ja herkullinen lisäke ja välipala. Kasviksia tulee syötyä lähes huomaamatta, kun salaattia on aina saatavilla. Purkkisalaatti säilyy jääkaapissa ainakin viikon, ellei purkki tyhjene jo ennen sitä. Kasviksia ja juureksia voi vaihdella saatavuuden ja mielikuvituksen mukaan.

Oman purkkisalaattini sisältö syntyi vihanneslokeroni sisällöstä ja on tavallaan hävikinestosalaatti.

PS! Seuraa minua myös Instagramissa, niin pysyt reaaliajassa mitä Himahellan keittiössä oikein tapahtuu.  Löydät minut Instasta nimillä himahellantiina ja himahella.

 

Tiinan talvinen purkkisalaatti

noin litran purkki

kasvis, laktoositon, gluteeniton

4 (eriväristä) porkkanaa

1 kyssäkaali tai lanttua/naurista

500 g (puna)kaalia

1 (puna)sipuli

KASTIKE

1/2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä

1/2 dl (oliivi)öljyä

1/2 sitruunan mehu

1 rkl (ruoko)sokeria tai hunajaa

1 tl suolaa

3 rkl silputtua korianteria (tuore tai Findus-pakaste)

  1. Sekoita kastikeainekset kulhossa.
  2. Kuori ja raasta kasvikset, silppua sipuli.
  3. Sekoita kasvikset huolellisesti kastikkeeseen ja lado salaatti tiiviisti kannelliseen, noin litran vetoiseen lasipurkkiin.
  4. Säilytä purkki jääkaapissa. Salaatti säilyy vähintään viikon.

Arki on ihanaa ja herkullista! 

Terveisin

Himahellan Tiina

Kommentit

Kommentoi juttua: Tiinan talvinen purkkisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X