Himahella

Uudenvuoden kestohitti: Nakit ja perunasalaatti

© Tiina Rantanen
Jouluhössötysten jälkeen moni aikoo ottaa uudenvuoden vastaan yhtä perinteisesti kuin joulunkin. Uutenavuotena nautitaan nakkeja ja perunasalaattia. Kyseiset tuotteet ovat olleet kaupan sisäänvetoartikkeli näinä päivinä jo lähes puoli vuosisataa.

Nakit ja saksalainen perunasalaatti 

3-5 kpl nakkeja/ruokailija

 vehnätortilloita tai tortillaveneitä

SAKSALAINEN PERUNASALAATTI
8 kiinteää perunaa
vettä, suolaa
pieni sipuli tai punasipuli
2–3 rkl kapriksia
ÖLJYKASTIKE
2/3 dl öljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl karkeaa dijoninsinappia 1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
Keitä perunat kuorineen ja kuori kuumina Kuutioi perunat ja kaada päälle öljykastike. Se maustaa hyvin lämpimät perunat.
Silppua sipuli.  Sekoita sipulit ja kaprikset perunasalaatin joukkoon. Kääri kuumennetut nakit perunasalaatin kanssa tortillaan tai tarjoa ne tortillakupista.
Nakkikuvausten backstagella kuvattiin iPhonella.

 

 

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uudenvuoden kestohitti: Nakit ja perunasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.