Tämä soosi torjuu varmasti vaikka vaampyyrit, sillä sen valmistukseen tarvitaan kolme kokonaista valkosipulia.  Lampaalle tai naudanlihalle aivan ässä. 



Valkosipulinen punaviinikastike kruunaa pihvin kuin pihvin. 

Uudenvuodenaattona tajusin, että pihvini kaipaa kastiketta. Niinpä kaivoin esiin vanhan ohjeeni, jonka tiedän pomminvarmaksi. Tämä valkosipulikastike sopii lähes mille tahansa lihalle, mutta lampaan ja naudan kanssa se on ehkä parhaimmillaan.

Valkosipuli-punaviinikastike

1 rkl voita
2-3 kokonaista valkosipulia (koosta riippuen)
1 rkl sokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl punaviiniä
4 dl vettä
1/2 dl riistafondia
1 tl provencen yrttiseosta tai timjamia
2 rkl maizenaruurustetta tummille kastikkeille
ripaus mustapippuria
LISÄKSI<
1 rkl voita

Poista valkosipulieta uloimmat kuoret ja leikkaa kynsien päät auki.
Sulata voi kattilassa ja lisää valkosipulit, kypsennä niitä voissa pari minuuttia.
Lisää kattilaan sokeri, balsamico, punaviini, vesi, fondi ja yrtit. Keitä 20 minuuttia. Siivilöi kastike.
Suurusta kastike kastikeruuruksella ja lisää lopuksi joukkoon ruokalusikallinen voita. Se antaa kastikkeelle kiillon.
Tarjoa lampaan tai naudanpihvin kanssa.
Vinkki! Voit kuoria kypsät valkosipulit ja tarjota ne lihan lisäkkeenä.