Himahella

Vappu Pimiän rahkariinimuffinit

Vappu Pimiä tunnetaan herkkusuuna, jonka arjen ruokavaliossa yhdistyvät herkullisuus ja terveellisyys.
 -Arkena syödään terveellisesti ja viikonloppuisin on lupa herkutella, Vappu kertoi puhuessaan Valion uuden Better-rahkariinin lanseeraustilaisuudessa hyvinvoinnin ja nautinnon liitosta. 

Vapun muffinit sopivat vaikka brunssille.

Tilaisuudessa oli tarjolla banaani-mustikkamuffineja, joiden ohje on Vapun käsialaa.
 – Tein tämän ohjeen yhteistyössä Valion kanssa. Käytin siihen heidän uutuustuotettaan Better-levitettä, joka on vähän terveellisempi ja kevyempi vaihtoehto voille. Siinä on kasviöljyn hyviä rasvoja sekä rahkaa. Muffinit sopivat vaikka aamiaisella tai brunssilla nautittavaksi. 
– Käytin ohjeessa puolet vähemmän sokeria kuin laittaisin muffineihin normaalisti. Makeus saadaan banaanista. Käytin ohjeeseen myös kaurahiutaleilta, jotka upposivat sinne mukavasti. Mukana on myös kotimaisia mustikoita, Pimiä kertoi ohjeesta. Tai voi näihin käyttää lähes mitä tahansa marjoja, joita pakastimessa vielä on. Kuten puolukoita tai vadelmia. 

Mitä rahkariini on?

Valion uutuustuote Better on rahkalevite, joka maistuu leivän päällä ja soveltuu leivontaan. Paistaa sillä ei voi.  

Rahkariini tuoksuu raikkaalle ja levittyy helposti.
Rahkariini sisältää 37% rahkaa, kotimaista rypsiöljä ja hiukan voita. Rasvaa rahkariinissa on 40 %, josta kasvirasvan osuus on 27 % ja maitorasvaa 13 %.  Suolaa löytyy 1 g/100 g. 
Rahkariinilla on Sydänmerkki, joka tarkoittaa, että tuote on parempi valinta omassa tuoteryhmässään rasvan laadun ja suolan määrän suhteen. 
Banaani-mustikka-rahkariinimuffinit


Vappu Pimiän rahkariinimuffinit
2 kypsää banaania
2 dl mustikoita
100 g rahkariini-levitettä (Better)
1 ½ dl sokeria 
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 dl kaurahiutaleita
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa tai piimää

Vaahdota rahkariini ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen.  Soseuta banaanit ja lisää taikinaan. 
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan sekoittaen vuorotellen maidon kanssa.  Sekoita joukkoon lopuksi mustikat.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuttia.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappu Pimiän rahkariinimuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *