Himahella

Vapun nopein herkku: Churrovohvelit haastavat munkit!

Churro vohvelit
© Tiina Rantanen

Muutama vuosi sitten olin toukokuussa ystävättärieni kanssa Barcelonassa. Sunnuntaiaamuna nautimme aamiaisen paikallisen suosittelemassa kahvilassa. Katselimme kun ihmiset dippailivat churroja paksuun, suklaiseen kaakaoon. Pakkohan herkku oli kokeilla!

Churro, katalaaniksi siis xurro, on espanjalainen uppopaistettu leivonnainen, joka on Espanjasta levinnyt niin Ranskaan kuin latinalaiseen Amerikkaan. Churron valmistukseen käytetään jauhoja, öljyä, ripaus suolaa ja joskus mausteena hiven sitruunaa. Ja taikinanauha uppopaistetaan öljyssä. Churrot syödään aamiaisena paksun, suklaisen kaakaon kanssa tai ihan vain sellaisenaan kanelisokerissa pyöritettyinä.

Churrot

Churroja Barcelonassa.
© Tiina Rantanen

Churro muuttui Blondin keittiössä vohveliksi

Vappu on uppopaistamisen aikaa, varsinkin jos lähtee munkkisavottaan. Olen kertonut jo aiemminkin, että rakastan kanelia, joten suussani on jo pitkään maistunut churrojen kaneli-sokeri.

Vuonna 2013 Churro vohvelit olivat yksi suosituimmista Pinterestissä pinnatuista ohjeista. Niinpä ohjeita on yhtä monta kuin kokkejakin. Ne voivat olla joko vohveliraudalla paistettuja pikkuleipiä tai  sitten kanelisokerissa pyöritettyjä aamiaisvohveleita. Minun ohjeessani kaneli ja muskottipähkinä yksinkertaisesti maustoivat vohvelitaikinan.

Churro vohvelit

Vappua ajatellen Churro vohvelit ovat mitä mainioin herkku, sillä vohvelitaikinan tekemisessä ei kauaa nokka tuhise. Niitä voi paistella niin vappuaaton jälkkäriksi kuin vappubrunssin makeaksi palaksi.

Herkutellaan!

Toivoo Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vapun nopein herkku: Churrovohvelit haastavat munkit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *