
Veriappelsiini-toskakakku - kakkuklassikon sesonkiversio

Veriappelsiinit ovat kotoisin Sisiliasta, Etnan ylärinteiltä. Mutta niitä viljellään nykyisin myös Espanjan viileillä alueilla, Marokossa sekä Kaliforniassa.
Appelsiinin “veren” määrään ja väriin vaikuttaa moni tekijä. Kuten kuvasta näkyy, samassa kilon veriappelsiinipussissa oli hyvin erilaisia yksilöitä väritykseltään. Veriappelsiinit vaativat muista appelsiineista poiketen kylmät yöt ja viileän talven, jotta niille tyypillinen tumma väri kehittyy kuoreen, hedelmälihaan ja mehuun. Kaikkia värin kehittymiseen liittyviä salaisuuksia ja optimaalisia olosuhteita ei yrityksestä huolimatta ole kyetty selvittämään.
Pidätkö veriappelsiineista? Kokeile myös tätä monen Himahellan ystävän suosikkiohjetta.
Herkkua puolessa tunnissa – Himahellan Tiinan veriappelsiinilohi

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Veriappelsiini-toskakakku - kakkuklassikon sesonkiversio