Tämä raikas torttu on alkukesän kuningatar.

Viileä mansikka-raparperitorttu

12–16 palaa
MANSIKKA-RAPARPERIHILLOKE
1 l (700 g) viipaloituja raparperipaloja
1 l (700 g) (pakaste)mansikoita
noin 5-8 cm:n pala (30-50 g) tuoretta inkivääriä
4 dl hillosokeria
2 kanelitankoa
POHJA
1 pkt (260 g) kandisokerikesejä (Bastogne)
125 g voita
TÄYTE
500 g maitorahkaa
4 dl kuohukermaa
3 dl mansikka-raparperihilloa
1 rkl sitruunamehua
10(-12) liivatelehteä
KORISTELU
mansikka-rapaprperihilloketta
tuoreita mansikoita
mintunlehtiä
Valmista hilloke. Kuori ja paloittele raparperit. Kuori inkivääri ja raasta se hienolla raastinterällä.
Pane hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen ilman kantta, välillä sekoitellen, 15-20 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Poista kanelitangot.
Murskaa keksit tehosekoittimessa 2-3 erässä. Pane keksimurot taikinakulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Pingota leivinpaperia halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksimassa vuoan pohjalle.
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuiviksi puserretut liivatteet.
Vaahdota kerma pallovatkaimella. Lisää kermavaahtoon rahka, kolme desiä hilloketta ja jäähtynyt liivateseos.  Anna koneen käydä nopeudella 2-3 kunnes seos on tasaista. Kaada rahkaseos keksipohjan päälle ja pane torttu pakastimeen.
Ota torttu pakastimesta 30 minuuttia ennen tarjoilua ja koristele pinta hillokeraidoilla, tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.  Tarjoa torttu puolijäisenä lopun hillokkeen kanssa.
Jos et pakasta kakkua, käytä täytteeseen 12 liivatetta.