Tämä raikas raparperi-mansikkatorttu on alkukesän kuningatar. Sen voi tehdä valmiiksi pakastimeen ja ottaa kesän juhlahetkiin tarvittaessa. Parhaimmillaan kakku on puolijäisenä.
Viileä mansikka-raparperitorttu
12–16 palaa
MANSIKKA-RAPARPERIHILLOKE
1 l (700 g) viipaloituja raparperipaloja
1 l (700 g) (pakaste)mansikoita
noin 5-8 cm:n pala (30-50 g) tuoretta inkivääriä
4 dl hillosokeria
2 kanelitankoa
POHJA
1 pkt (260 g) kandisokerikesejä (Bastogne)
125 g voita
TÄYTE
500 g maitorahkaa
4 dl kuohukermaa
3 dl mansikka-raparperihilloa
1 rkl sitruunamehua
10(-12) liivatelehteä
KORISTELU
mansikka-rapaprperihilloketta
tuoreita mansikoita
mintunlehtiä
Valmista hilloke. Kuori ja paloittele raparperit. Kuori inkivääri ja raasta se hienolla raastinterällä.
Pane hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen ilman kantta, välillä sekoitellen, 15-20 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Poista kanelitangot.
Tee pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Pane keksimurot kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Pingota leivinpaperia halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksimassa vuoan pohjalle.
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuiviksi puserretut liivatteet.
Vaahdota kerma-. Lisää kermavaahtoon rahka, kolme desiä hilloketta ja jäähtynyt liivateseos. Sekoita hyvin kunnes massa on tasaista. Kaada rahkaseos keksipohjan päälle ja pane torttu pakastimeen.
Ota torttu pakastimesta 30 minuuttia ennen tarjoilua ja koristele pinta hillokeraidoilla, tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä. Tarjoa torttu puolijäisenä lopun hillokkeen kanssa.
Jos et pakasta kakkua, käytä täytteeseen 12 liivatetta.
Kommentit
Kommentoi juttua: Viileä mansikka-raparperitorttu