Himahella

Viileä mansikka-raparperitorttu

Tämä raikas raparperi-mansikkatorttu on alkukesän kuningatar. Sen voi tehdä valmiiksi pakastimeen ja ottaa kesän juhlahetkiin tarvittaessa.  Parhaimmillaan kakku on puolijäisenä.

Viileä mansikka-raparperitorttu

12–16 palaa

MANSIKKA-RAPARPERIHILLOKE

1 l (700 g) viipaloituja raparperipaloja

1 l (700 g) (pakaste)mansikoita

noin 5-8 cm:n pala (30-50 g) tuoretta inkivääriä

4 dl hillosokeria

2 kanelitankoa

POHJA

1 pkt (260 g) kandisokerikesejä (Bastogne)

125 g voita

TÄYTE

500 g maitorahkaa

4 dl kuohukermaa

3 dl mansikka-raparperihilloa

1 rkl sitruunamehua

10(-12) liivatelehteä

KORISTELU

mansikka-rapaprperihilloketta

tuoreita mansikoita

mintunlehtiä

Valmista hilloke. Kuori ja paloittele raparperit. Kuori inkivääri ja raasta se hienolla raastinterällä.

Pane hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen ilman kantta, välillä sekoitellen, 15-20 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Poista kanelitangot.

Tee pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Pane keksimurot kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi.

Pingota leivinpaperia halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksimassa vuoan pohjalle.

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuiviksi puserretut liivatteet.

Vaahdota kerma-. Lisää kermavaahtoon rahka, kolme desiä hilloketta ja jäähtynyt liivateseos. Sekoita hyvin kunnes massa on tasaista. Kaada rahkaseos keksipohjan päälle ja pane torttu pakastimeen.

Ota torttu pakastimesta 30 minuuttia ennen tarjoilua ja koristele pinta hillokeraidoilla, tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.  Tarjoa torttu puolijäisenä lopun hillokkeen kanssa.

Jos et pakasta kakkua, käytä täytteeseen 12 liivatetta.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Viileä mansikka-raparperitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.