Vuoden Viini 2017 on uusi- seelantilainen Lindauer-kuohuviini

Vuoden Viinit 2017 kilpailuun oli ilmoitettu yli 750 viiniä. Keskiviikkona 5. huhtikuuta  Vuoden Viinit -juhlaillallisella ilmoitettiin, että vuoden voittaja on uusiseelantilainen kuohuviini Lindauer Cuvée Brut. Se valittiin myös vuonna 2016 omassa sarjassaan Vuoden Viiniksi. Tänä vuonna tuli sitten jackpot eli koko Vuoden Viinit -kisan voitto.

Vuoden Viinit -kilpailu järjestettiin jo 20. kertaa. Kilpailuun osallistuvat viinit jaetaan perinteisesti ryhmiin alkuperän, pakkauksen ja hinnan perusteella. Kilpailu on ainoa lajissaan Suomessa. Sääntöjen mukaan Vuoden Viiniksi valitaan se sarjansa voittanut viini, joka erottuu selvimmin muiden sarjojen voittajista. Tänä vuonna voitto meni siis Uuteen-Seelantiin.

Raati kuvailee Vuoden Viiniä näin:

Lindauer Cuvée Brut

Oljenkeltaisen viinin avoin ja voimakas tuoksu on miellyttävä, hieman paahteinen, kypsän omenainen ja samppanjamainen. Kuivasta, hapokkaasta ja runsaasta mausta löytyy kypsää omenaa ja sitrusta, pahteisuutta ja mineraalisuutta. Moniulotteista makua seuraa pitkä, vivahteikas jälkimaku. Tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus.

Blonditiina onnittelee Vuoden Viini -tittelin voittajaa!

Alko: Lindauer Cuvée Brut, 12,95 e, saatavissa myös piccolona, 3,98 e

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Vuoden Viini 2017 on uusi- seelantilainen Lindauer-kuohuviini

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X