Himahella

Vuodenvaihteen helppo Charlotte Russe

 

Valmiista kääretortusta Charlotte Russe syntyy todella helposti. © Tiina Rantanen

Helppo Charlotte Russe on yksi Himahellan suosituista ohjeista. Sen voi tehdä etukäteen ja viedä mukanansa vaikka nyyttäripöytään vuodenvaihteen kekkereissä. 

Helppo Charlotte Russe

1 (noin 400 g) valmis kääretorttu

Täyte:

1/2 l kuohukermaa

250 g mascarpone-juustoa (tai rahkaa)

 2 dl puolukka-, lakka- tai vadelmahilloa

1/2 dl sokeria

8 liivatelehteä

2 rkl sitruunamehua

2-3 dl pakastemarjoja (puolukka, lakka tai vadelma)

  1. Aloita täytteestä. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone/rahka ja marjasose tai hillo. Lisää kuumennettuun sitruunamehuun liuotetut liivatteet kermaseokseen ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi täytteen joukkoon tuoreet marjat. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
  2. Leikkaa kääretorttu 20 ohueksi viipaleeksi. Ota pyöreä n. 3 litran muovikulho tms. ja vuoraa se tiiviisti kääretorttuviipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
  3. Peitä Charlotte muovikelmulla ja anna sen hyytyä jääkaapissa mieluimmin seuraavaan päivään.
  4. Kumoa kakku kulhosta tarjottimelle. Koristele halutessasi kermapursotuksin ja marjoilla tai hedelmillä.

Makein terveisin

Blonditiina

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuodenvaihteen helppo Charlotte Russe

Sinun täytyy kommentoidaksesi.