Helppo Charlotte Russe on yksi Himahellan suosituista ohjeista. Sen voi tehdä etukäteen ja viedä mukanansa vaikka nyyttäripöytään vuodenvaihteen kekkereissä.
Helppo Charlotte Russe
1 (noin 400 g) valmis kääretorttu
Täyte:
1/2 l kuohukermaa
250 g mascarpone-juustoa (tai rahkaa)
2 dl puolukka-, lakka- tai vadelmahilloa
1/2 dl sokeria
8 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2-3 dl pakastemarjoja (puolukka, lakka tai vadelma)
- Aloita täytteestä. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mascarpone/rahka ja marjasose tai hillo. Lisää kuumennettuun sitruunamehuun liuotetut liivatteet kermaseokseen ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi täytteen joukkoon tuoreet marjat. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Leikkaa kääretorttu 20 ohueksi viipaleeksi. Ota pyöreä n. 3 litran muovikulho tms. ja vuoraa se tiiviisti kääretorttuviipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle.
- Peitä Charlotte muovikelmulla ja anna sen hyytyä jääkaapissa mieluimmin seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku kulhosta tarjottimelle. Koristele halutessasi kermapursotuksin ja marjoilla tai hedelmillä.
Makein terveisin
Blonditiina
Kommentit
Kommentoi juttua: Vuodenvaihteen helppo Charlotte Russe