Himahella

Yhden astian chorizopasta

Chorizopasta syntyy yhdessä astiassa lähes itsessään ja alle puolen tunnin.

Yhden kattilan choritzopasta

250 g spagettia
1 pkt (230 g ) lisääaineetonta chorizo-makkaraa
3 tomaattia
1 paprika
3 uutta (puna)sipulia
3 valkoispulinkynttä
1/2 dl lihafondia
6 dl kiehuvaa vettä
ripaus mustapippuria
hyppysellinen chilihiutaleita
noin 1 dl silputtua basilikaa ja lehtipersiljaa
1. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chorizo-makkarat. Pane ne pastan, lohkottujen tomaattien, suikaloidun paprikan, ja mausteiden kanssa isoon paistokasariin tai kattilaan. Kaada kiehuva vesi, johon fondi on yhdistetty ainesten päälle.
2. Peitä kypsennysastia kannella, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 10-12  minuuttia. Sekoittele aineksia pari kertaa kypsennyksen aikana. Keitä kunnes pasta on sopivan kypsää.
3. Rouhaise pippuria mausteeksi. Sekoita.
4. Tarjoa pasta halutessasi parmesaaniraasteen kanssa. Minä en kaivannut edes sitä.
© Tiina Rantanen

Pastaterveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yhden astian chorizopasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.