Ihmiset

Anna: Eva Biaudet saa toisen lapsenlapsen joulukuussa – muistelee, että suhtautui itse äitiyteen aikoinaan liian optimistisesti

Eva Biaudet paljastaa Annassa, millä nimillä hänen lapsenlapsensa nimittävät häntä ja hänen puolisoaan.

Eva Biaudet, 62, on RKP:n kansanedustaja ja hänellä on nyt käynnissä seitsemäs kausi eduskunnassa. Uudessa Annassa hän muistelee, millaista oli olla äiti teini-ikäisille lapsille. Nykyään hänen neljä lastaan on jo aikuisia. Nyt Eeva on myös isoäiti David-poikansa lapselle. 

”Davidista on tullut ihana isä, jolla on puolitoistavuotias suloinen Saida-tyttö, ja joulukuun alussa Davidille ja hänen vaimolleen Sinille syntyy toinen lapsi, poika”, Eva kertoo Annassa

Eva on pojantyttärelleen ruotsiksi farmor. Hänen puolisonsa Thomas Forsström on lapselle bofa. 

”Se tulee sanoista bonus-farfar, ja Thomas on nimeen hyvin tyytyväinen.”

Eva Biaudet: ”Kaikki teinit aiheuttavat jossakin vaiheessa vanhemmilleen huolta”

Kun Evan lapset olivat varhaisteinejä, häntä haastateltiin Väestöliiton julkaisuun. Julkaisu käsitteli, millaista on olla teinien äiti. Jälkeenpäin Eva ajattelee, että häntä haastateltiin liian varhain.

”Puhuin jutussa paljon lasten rakastamisesta, ja että sillä kaikki hoituu. Ei se lopulta niin helppoa ollutkaan. Mutta kaikki teinit aiheuttavat jossakin vaiheessa vanhemmille huolta”, Eva sanoo Annassa.

Rankimpaa aikaa olivat vuodet, jolloin perhe asui Wienissä. Eva työskenteli tuolloin Etyjin ihmiskaupan vastaisen toiminnan erityisedustajana. Teinien kanssa vuodet olivat haasteellisia, vaikka elämä muuten oli ylellistä.

”En tuntenut muiden lasten vanhempia, eikä minulla ollut tukiverkostoa lähelläni. Onneksi  Thomas tuli silloin tällöin Suomesta avukseni ja jäi lasten kanssa, kun jouduin matkustamaan”, Eva kertoo Annassa.

Koulunkäynti uudessa maassa ja uusiin kavereihin tutustuminen aiheutti lapsille omat haasteensa. 

”En myöskään pitänyt kovin terveellisenä sitä, että koulussa nostettiin statusta merkkivaatteilla ja hienoilla puhelimilla tai että äitien odotettiin osallistuvan kesken työpäivien vähän joka rientoon”, Eva muisteli. 

Lue myös Annan juttu: Eva Biaudet’n parisuhde oli pitkään on/off-suhde: ”Olemme olleet enemmän tai vähemmän yhdessä 26 vuotta”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Eva Biaudet saa toisen lapsenlapsen joulukuussa – muistelee, että suhtautui itse äitiyteen aikoinaan liian optimistisesti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.