Ihmiset Tilaajille

Eva Biaudet ulkonäkö-paineista: ”Itsensä hyväksyminen vanhempana on vaikeaa”

Kansanedustaja Eva Biaudet, 56, on kokenut lapsettomuuden tuskan, ruuhkavuodet kolmen vauvan kanssa, avioeron ja yllätysraskauden. Nyt viisikymppisenä Eva nauttii rakkaudesta.

Eva Biaudet’n puhelin pärähtää soimaan. Langan toisessa päässä on hänen 24-vuotias poikansa David, joka opiskelee ravintola-alan johtamista Ruotsissa.

Juuri nyt hän on käymässä äitinsä luona Suomessa, ja kotona jokin on hukassa. Eva ohjeistaa poikaansa ja puhuttelee häntä hellästi: älskling, rakas.

Lasten aikuistuminen tuntuu minusta haikealta, ja luopuminen on vaikeaa. Saan taistella itseni kanssa, jotta lopettaisin huolehtimisen”, Eva sanoo.

Lue myös: Anna: Eva Biaudet sai äidilleen hoitopaikan yksityisestä palvelukodista – silti huoli ja huono omatunto painavat

Nuorin lapsista, lukiota käyvä Simon, 16, asuu vielä kotona, samoin kaksoset Julia, 25, joka työskentelee henkilökohtaisena avustajana, ja Amanda, 25, joka valmistui äskettäin keramiikka-artesaaniksi.

”Todellisuudessa näen heitä hyvin vähän, ja olemme kotona paljon kaksin mieheni kanssa. Onneksi seuranamme ovat myös mopsimme Ada ja Indie. Ne ovat halikoiria, jotka ostin aikoinaan lasten kavereiksi. Loppupeleissä he ovatkin terapiakoiria minua varten.”

Eva Biaudet tunnetaan naisena, joka on ollut mukana politiikassa puolustamassa tasa-arvoa sekä vähemmistöjen ja naisten oikeuksia jo parinkymmenen vuoden ajan. Tänä keväänä hän oli kuntavaaleissa puolueensa RKP:n ehdokas Helsingin pormestariksi.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.