Ihmiset

Anna: Jorma Uotinen ja Helena Lindgren erosivat räiskyen – molemmat etsivät jännitystä liiton ulkopuolisista suhteista

Tanssija ja koreografi Jorma Uotinen ja laulaja Helena Lindgren olivat yhdessä 20 vuoden ajan. Välit viilenivät eron jälkeen vuosiksi, mutta sittemmin ystävyys on kukoistanut, kaksikko kertoo Anna-lehden yhteishaastattelussa.

Jorma Uotinen, 73, kuvailee Anna-lehden haastattelussa suhdetta entiseen puolisoonsa Helena Lindgreniin, 66, lämpimäksi ja luotettavaksi. Jorma kutsuu Helenaa ”elinkautisystäväkseen”.

”Kaikki turha yrittäminen on poissa. Meillä on seestäistä ja hyvä olla yhdessä”, Helena kertoo Annan haastattelussa.

Ystävyys ei ole ollut entiselle pariskunnalle itsestäänselvyys. Pariskunta erosi 20 vuoden yhdessäolon jälkeen vuonna 1999. Suhde oli loppua kohden räiskyvä, kun molemmat hakivat tahoillaan jännitystä liiton ulkopuolisista miehistä.

”Intohimo hiipui yksinkertaisesti sanottuna”, Jorma kertoo Annassa.

Eron jälkeen pariskunnan välit viilenivät vuosiksi. Kunnes kahdeksan vuotta myöhemmin heitä pyydettiin esiintymään yhdessä Ateneumiin Helsingin taiteiden yöhön. Kumpikaan ei kieltäytynyt.

”Keikkatyöläinen ottaa työtarjoukset vastaan, vaikka niihin liittyisi entinen puoliso, jonka kanssa on riidoissa”, Helena sanoo Annassa ja nauraa.

Vanha yhteys löytyi, kun Helena ja Jorma harjoittelivat esitykseen. He huomasivat ymmärtävänsä toisiaan aiempaa paremmin, ja siitä alkoi hiljalleen uudelleen lähentyminen.

Jorma Uotinen & Helena Lindgren
Jorma Uotinen ja Helena Lindgren Rantasipi Aulangon avajaisissa toukokuussa 2006. © Suvi Laine

Yhdessä ilossa ja surussa

Helena kertoo Annassa, että suhteen syventyminen ystävyydeksi oli hänelle valtava helpotus. Sekä Jorma että Helena ovat ottaneet toistensa uudet kumppanit vastaan positiivisella mielellä, ainakin pääosin.

”Mutta täytyy sanoa, että jos minulla on ollut meneillään jotain, niin kyllä sinä olet sitä vähän pitkään katsonut. Ei se ole aina ihan mutkatonta ollut”, Helena vihjaa Jormalle Anna-lehden haastattelussa.

Jorma myöntää Helenan saattavan olla oikeassa. Yleensä molemmat ovat kuitenkin osanneet iloita toistensa puolesta. Myös sydänsuruja on purettu yhdessä. Tällä hetkellä kumpikin elää ilman kumppania.

”Minua ei saa enää parisuhteeseen. Olen vanha ihminen”, Jorma lohkaisee Annassa.

Helena kertoo heidän eronsa jälkeen olleen vielä sen ikäinen, että hormonit hyrräsivät ja tarve saada vierelle toinen ihminen oli suurempi.

”Kun ikää on tullut, en ole enää kaivannut samalla tavalla seuraa”, Helena sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Kun Jorma Uotisen ja Helena Lindgrenin parisuhde päättyi, välit olivat etäiset – kahdeksan vuoden kuluttua tapahtui jotain, joka teki heistä sydänystävät

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Jorma Uotinen ja Helena Lindgren erosivat räiskyen – molemmat etsivät jännitystä liiton ulkopuolisista suhteista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.