Ihmiset

Anna Perho kertoo Anna-lehdessä isosta elämänmuutoksestaan: ”Irtisanoutuminen vakituisesta työstä ei ollut helppo päätös”

Muutosvalmentaja Anna Perho haluaa taistella elämätöntä elämää vastaan, Anna-lehti kertoo.

Anna Perho, 49, on nykyisin muutosvalmentaja. Annan missio on taistella elämätöntä elämää vastaan. Hän soisi, että elämäänsä tyytymätön ihminen huomaisi, että aina on vaihtoehtoja.

Lue myös: Valitatko jatkuvasti kiirettä? Näiden neuvojen avulla saat lisää aikaa

”Ihmiselämä kestää keskimäärin 30 000 vuorokautta. Aika on aivan liian arvokasta hukattavaksi. Ydinkysymys on, että jos jokin ei mielestäsi toimi, mitä haluat tilalle. Kuulostaa helpolta paperilla, mutta se on maailman vaikeinta. Silloin on todella mietittävä, mitä itse haluaa”, Anna kertoo Annassa.

Näin hän itse teki kolme vuotta sitten. Anna oli juontanut viisi vuotta Kimmo Vehviläisen ja Jarkko Valteen kanssa Radio Aallon Dynastia-aamuohjelmaa. Se oli ollut hauskaa, mutta jo pitkään oli tuntunut siltä, että hän ei enää kehity työssään.

”Teimme ihan sikahyvää ohjelmaa, mutta tiesin, että sen paremmaksi se ei enää tule”, Anna sanoo Annassa.

Lue myös: Anna Perhon 5 lempimatkakohdetta – poimi vinkit!

Anna Perho mietti irtisanoutumista pitkään

Pitkästä mietinnästä huolimatta hän ei ollut rohjennut tehdä viimeistä hyppyä tuntemattomaan.

”Meillä on leegio sisäisiä tarinoita, joilla me uskottelemme itsellemme, että emme pysty tekemään jotakin. Yksi ihan klassisista on se, että olen liian vanha oppimaan uutta. Tai että olen niin huono, etten voi tehdä, mitä haluaisin. Tai että en saa epäonnistua”, Anna kertoo Annan jutussa.

Anna ymmärsi, että hänen pitäisi alkaa käsitellä haikeutta, joka työn jättämiseen liittyisi. Oli myös kohdattava pelot: Riittäisivätkö rahat? Pärjäisikö hän valmentajana? Entä jos ei löytyisi tarpeeksi asiakkaita? Pärjäisikö hän kilpailussa jättikonsulttiyrityksiä vastaan? Olisiko hän tarpeeksi uskottava?

”Isoa elämänmuutosta kannattaa harkita hyvin tarkkaan. En ole ”hyppäsin tyhjän päälle” -kertomusten fani, koska ne voivat yllyttää liian isoihin riskeihin. Mutta päätöstä ei voi loputtomasti siirtää huomiseen. Pohdin radiosta lähtemistä vuoden päivät, kunnes tiesin, että nyt pitää vain uskaltaa”, Anna kertoo jutussa.

Työ vaihtui, mutta yhä edelleen hän miettii, miksi tekee valmentajan työtä. Ja onko hän siinä riittävän hyvä.

Freelancerina työskentelyssä on etunsa.

”Saan allergiaa pelkästä ajatuksesta, että tekisin töitä kahdeksasta neljään vieraalla työnantajalla.  Yrittämisessä saa pitää kiinni vapauden illuusiosta, siitä että on oman aikansa herra”, Anna sanoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Puheliaskin voi olla introvertti – Anna Perho ymmärsi temperamenttinsa vasta 45-vuotiaana

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna Perho kertoo Anna-lehdessä isosta elämänmuutoksestaan: ”Irtisanoutuminen vakituisesta työstä ei ollut helppo päätös”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.