Ihmiset

Anna: Syömishäiriöt hallitsivat Samuli Edelmannin puolison Laura Tuomarilan elämää kymmenen vuoden ajan

Laura Tuomarila, 46, kärsi anoreksiasta ja bulimiasta vuosia ja onnistui aluksi salaamaan ongelman jopa läheisiltään. Sitten puoliso Samuli Edelmann kannusti häntä terapiaan. Laura kertoo sairaudestaan uusimmassa Annassa.

Laura Tuomarila kertoo tuoreessa Annassa sairastuneensa 22-vuotiaana ensin anoreksiaan ja sitten bulimiaan.

”Anoreksia ja bulimia hallitsivat elämääni kymmenen vuoden ajan, mutta nyt tunnen kelpaavani tällaisena kuin olen. Olen normaalipainoinen ja tyytyväinen peilikuvaani”, Laura sanoo Annan jutussa.

Laura ja hänen aviomiehensä, näyttelijä ja laulaja Samuli Edelmann, sekä perheen lapset Venla, 17, ja Ilmari, 12, palasivat pari vuotta sitten Suomeen kymmenen Maltalla vietetyn vuoden jälkeen.

Vaikka Laura on toipunut syömishäiriöistään, hän kantaa kehossaan edelleen vaikean ajanjakson jälkiä: hänen luuntiheytensä on hiukan alentunut ja oksentelusta johtuen hampaat ovat tavallista herkemmät reikiintymiselle.

”Eri puolilla kehoani on vielä joitakin arpia, jotka muistuttavat viiltelystä”, hän sanoo Annassa.

Laura Tuomarila ja Samuli Edelmann Linnan juhlissa 2012.
Laura Tuomarila ja Samuli Edelmann Linnan juhlissa 2012.

Etäisyyttä sairauteen on jo niin paljon, että Laura kirjoitti kokemuksistaan kirjan. Teos Kaunis minä – Kun laihuudesta tulee pakkomielle ilmestyy tällä viikolla.

Lauralle on tärkeää, että kipeästä asiasta puhutaan avoimesti. Hän sanoo Annassa näkevänsä ympärillään paljon vääristynyttä suhtautumista ruokaan, teineistä senioreihin.

”Joka puolella laihdutetaan ja tavoitellaan ihannekuvaa, jota ei oikeasti ole olemassakaan. Kuntosalillakin tekisi mieli taputtaa tuntematonta langanlaihaa rehkijää olkapäälle ja sanoa, että sinä olet ihan hyvä, ei sinun tarvitse muuttua. Tiedän kokemuksesta, että tie on vaikea”, Laura sanoo.

Peili ei ole enää viholliseni, eikä painoni määrittele minua, niin Laura ajattelee nyt. Suhde ruokaan ja vartaloon on tervehtynyt huomattavasti, mutta täysin ongelmaton se ei ole vieläkään.

”On hetkiä, jolloin vihaan jokaista kohtaa vartalossani, mutta tiedän, että jokainen tuntee välillä olevansa epätäydellinen. Osaan olla myös ylpeä siitä, että kehoni on terveempi ja vahvempi kuin koskaan.”

Koko haastattelu on luettavissa Annan numerosta 21/2017.

Lue Annan juttu:

Samuli Edelmannin puoliso Laura Tuomarila: ”Anoreksia ja bulimia hallitsivat elämääni vuosia”

Lue myös:

Minna-Maaria Sipilä Kotiliedelle poikansa kuolemasta: ”En ymmärrä, miksi lapseni täytyi lähteä ennen minua” Katri Helena: ”Suhde nuoreen mieheen on ollut ongelma äidille” Perheonnea syömishäiriön jälkeen – Linda Lampenius: ”Joudun vakuuttamaan ihmisille, etten ole enää sairas” Voiko syömishäiriöstä parantua? Kun liikkuminen menee överiksi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Syömishäiriöt hallitsivat Samuli Edelmannin puolison Laura Tuomarilan elämää kymmenen vuoden ajan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.