Ihmiset

Näyttelijä Essi Hellén Annassa: ”Olen ylpeä, että olen menestynyt näin hyvin kaikkine vatsamakkaroineni ja selluliitteineni”

Näyttelijä ja tv-tuottaja Essi Hellén on tehnyt pitkään töitä päästäkseen irti ulkonäköpaineista, kertoo uusin Anna. Diabeteskaan ei vaikuttanut Essin unelmiin.

Näyttelijä Essi Hellén, 29, on sairastanut diabetestä yksitoista vuotta. Hän on puhunut siitä paljon ja viesti on ollut aina sama: diabeteksen kanssa voi elää täyttä elämää.

Diabeteksen tyypilliset oireet alkoivat ylioppilaskirjoitusvuonna, mutta ensin Essi ei tajunnut, mistä on kysymys. Hän joutui sairaalaan kesken kirjoitusten.

”Oli melko shokeeraavaa tajuta, että ykköstyypin diabetes tulisi olemaan seuralaiseni läpi elämän. Vaikka sain nukuttua, hoidin opiskeluni ja jotenkin porskutin eteenpäin, en muista ensimmäisistä sairauskuukausista juuri mitään”, Essi sanoo Annan jutussa.

Essin piti opetella, kuinka liikkua ja syödä ja miten liikkuminen ja ravinto vaikuttavat oloon ja lääkitykseen.

”Sairaus on opettanut minulle lempeyttä. Hyväksyn, että kaikkiin asioihin ei voi vaikuttaa. En ole enää samanlainen perfektionisti kuin nuorempana. Voin rehellisesti sanoa, että sairauteni ei ole ikinä vaikuttanut unelmiini. Oli esimerkiksi itsestään selvää, että pyrin teatterikouluun, vaikka olin juuri saanut tietää sairaudestani”, Essi sanoo Annassa.

Ihmisen arvioiminen ulkonäön perusteella ärsyttää Essiä

Putous-julkisuuden aikoihin kolme vuotta sitten sain lukea lehdistä, että olen blondi superkaunotar. Olin hämmentynyt. En tunnistanut itseäni, vaikka tiedän, että osaan poseerata ja näyttää kauniilta”, Essi kertoo jutussa.

Essi Hellén

Anna kertoo, että jossain vaiheessa Essi leikkasi pitkät hiuksensa, jotta pääsisi irti blondi-identiteetistä. Joskus hän saattoi ennen uloslähtöä sovitella pitkään vaatteita ja miettiä, että tässä vaatteessa lantio näyttää kapeammalta tai vatsa litteämmältä. Nykyään hän ajattelee, että jos jokin vaate tuntuu hyvältä ja tykkään siitä, niin mitä väliä

”Olen 175 senttiä pitkä, melko skrode ja vahva. Pidän ulkonäöstäni: olen sopivan pehmeä ja minulla on selkeästi lantio – ketä kiinnostaa, näyttääkö se leveämmältä vai ei. Eihän edes ole olemassa oikeanlaista lantiota tai vatsaa. On tärkeää lopettaa vertailu epärealistisiin naiskuvastoihin”, Essi sanoo Annassa.

”Olen tosi ylpeä, että olen menestynyt näin hyvin kaikkine vatsamakkaroineni ja selluliitteineni. Kukaan ei ole koskaan sanonut minulle, että minun pitäisi laihduttaa”, Essi jatkaa jutussa.

Essi on laihduttanut ja kokeillut erilaisia kuureja, kasvisyöntiä ja karppausta. Nyt hänen ohjenuoransa on, että hän tekee vain sellaisia muutoksia ruokavaliooni, joita tietää voivansa noudattaa vaikka lopun elämään. Vähitellen Essi onkin vapautunut syömispaineistani.

”Kun menin personal trainerille viime syksynä, sanoin, etten halua tietää, paljonko painan, enkä halua laihduttaa. Tavoitteeni on hyvä olo ja vahva keho”, Essi kertoo Annassa.

Myös terapia on auttanut Essiä.

”Olen käynyt vuoden terapiassa. Mielestäni siihen ei liity mitään dramaattista, ja terapiasta kannattaa puhua avoimesti. Menin sinne, että olisin vähemmän ahdistunut ja pärjäisin paremmin sosiaalisissa tilanteissa. ”Terapia on antanut minulle paljon työkaluja käsitellä tekojani ja ajatuksiani. Nyt uskallan vähitellen sanoa, että tätä en halua, tämä tuntuu pahalta. Minun on selvästi parempi olla itseni kanssa, ja opettelen suhtautumaan työhöni ja tekemisiini entistä rennommin.”

 

Lue Annan koko juttu: Näyttelijä Essi Hellén käsitteli ulkonäköpaineitaan terapiassa: ”En halua tietää, paljonko painan”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Näyttelijä Essi Hellén Annassa: ”Olen ylpeä, että olen menestynyt näin hyvin kaikkine vatsamakkaroineni ja selluliitteineni”

Sinun täytyy kommentoidaksesi.