Ihmiset

Et kai vaan pukeudu mauttomasti? Ota mallia näiden tunnettujen naisten tyylistä - katso kuvat!

Suomi puhuu nyt pukeutumisesta toimittaja Pirkko Arstilan innoittamana. Kotiliesi antaa vinkit, miten voit olla tyytyväinen pukeutumiseesi, löydät sinulle parhaiten sopivat tyylit ja vältät mauttomuuden sudenkuopat.

Mistä mauttomuus pukeutumisessa johtuu? No siitä, että pukeutuja ei ole tunnistanut omaa tyyppiään eikä tilaisuuden luonnetta. Ikä ja koko ovat sivuseikkoja, sillä mauttomuus EI johdu muotivaatteiden tai mallimittojen puuttumisesta.

Katsokaa vaikka Yhdysvaltain presidentin vaimoa. Entinen malli Melania Trump ei ole tyyli-idoli edeltäjänsä Michelle Obaman tavoin. Näiden kahden naisen kohdalla todella näkyy, mistä tyyli syntyy: siitä että on sinut itsensä, tunteidensa ja ajatustensa kanssa sekä siitä, että on tilanteen tasalla.

Teinin tavoin hiustensa alta pälyilevä, korkeilla koroilla katastrofialueella konkkaava ihminen ei ole tyylikäs.

Kuka olitkaan ?

Prinsessa Madeleine voi olla sievempi kuin kruununprinsessa Victoria, mutta Victoria pukeutuu paremmin. Victorian persoonallisuus ja hänen työnsä – eli Ruotsi ja sen edustaminen – nousevat esiin hänen pukeutumisensa ansiosta.

Birgitta Ulfsson
Tove Jansson

Mieti siis, kuka olet! Oletko rento, epäsovinnainen ja taiteellinen? Googlen kuvahaun avulla tai naistenlehtiä selailemalla näet, miten pitkä Birgitta Ulfsson tai pieni ja siro Tove Jansson pukeutuivat.

Lenita Airisto

Oletko värikäs ja voimakas? Katso, miten Lenita Airisto käyttää värejä – erityisesti punaisen eri sävyjä – tai miten ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin pukeutuu rokkaavasti.

Oletko asiallinen mutta moderni? Ministeri Anne Bernerin klassiset kotelomekot ja jakut helmineen saattaisivat inspiroida sinua. Ministeri Paula Risikko tekee saman, mutta Marimekko-tyylillä.

Paula Risikko

Kannattaa myös silmäillä Ruotsin kulttuuriministeri Alice Bah Kuhnken tyyliä,

Oletko lempeä ja äidillinen? Vai huoleton hippi tai ikuisesti tyttömäinen? Pukevatko pastellit sinua kuten Katri Helenaa vai oletko suomalaisen musta ja kansainvälisen värikäs yhtä aikaa, kuten valokuvaaja Meeri Koutaniemi?

Kaikki on mittasuhteissa

Ann Selin

Mitä arvostat, mitä pukeutumisellasi viestit ja mikä on suhteesi maailmaan näkyy vaatteistasi, halusit tai et. Sekin välittyy, miten liikut arjessasi, mitä puuhaat ja keitä kohtaat.

Itsenäisyyspäivän juhlissa kehuja keräävät vuodesta toiseen ne, jotka näkevät mittasuhteensa realistisesti. Liian pinkeät, liian paljastavat, jäykät, yli äyräiden korustetut tai huonoista materiaaleista tehdyt asut ovat mauttomia, kantoi niitä kuka tahansa.

Asun pitää myös pysyä yllä nyppimättä ja kohentelematta.

Eikä telttakaan ole vielä tehnyt ketään pienemmäksi.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Kommentoi ja keskustele tai osallistu kyselyymme!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Et kai vaan pukeudu mauttomasti? Ota mallia näiden tunnettujen naisten tyylistä - katso kuvat!

Eläkeläinen

Mikä asiantuntija Tosa Meriläinen on pukeutumisasioissa? Ihmettelen suuresti

Anja Vantaalta.

Hyvä tietää mikä kuuluu esimerkiksi kansallispukuun joka on yllä,muuten menee ”metsään”
Kenkiä myöten.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.